הטארט הזה נולד משאריות. בחיי.

שאריות של בצק עלים, שאריות של בשר טחון וערימת תבניות טארט אישיות חדשות שהבאתי ומתתי לנסות אותן.

מה שמקסים בטארט הזה שהוא לא קשה להכנה כיווון שמשתמשים בבצק מוכן וגם המילוי הוא קליל ומהיר.

מגישים את הטארט הזה מקושט בעלים ירוקים, סלט ליד ויש מנה ראשונה מהממת, ארוחה קלה, או סתם פינוק.

אפשר להגיש כטארט אישי ואפשר להכין כטארט גדול ולחלק למנות אישיות.

מה

בצק עלים מופשר לפי הוראות היצרן

250 גרם בשר בקר טחון טרי

1 בצל לבן קצוץ דק

2-3 שיני שום קצוצות

2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות

2 כפות זיתי קלמטה מגולענים קצוצים

ביצה אחת טרופה

כפית גדושה אורגאנו או טימין

1/2 כפית רוזמרין קצוץ דק.

כף גדושה פטרוזיליה קצוצה דק

1/2 כוס (בערך) שמנת לבישול או צמחית או קרם קוקוס

מלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט מגורר

מעט צ׳ילי

פרוסות שקדים

איך 

מרדדים את בצק העלים מעט וקורצים עיגולים בגודל תבנית הטארט+הדפנות.

מהדקים את הבצק היטב לדפנות ולתחתית התבנית, דוקרים היטב במזלג על מנת שהבצק לא יתנפח באפייה ומעבירים למקרר.

במחבת עם שמן זית מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה, מוסיפים את השום ומורידים מהאש.

מוסיפים את עשבי התיבול , הזיתים והעגבניות המיובשות. מצננים מעט.

ממליחים ומפלפלים וטורפים ביצה פנימה.

יוצקים את השמנת ובוחשים.

בשלב זה אני תמיד אוהבת לטעום (למרות הביצה בתערובת, טעימונת קלילה על סף השפתיים לוודא שהתיבול מדוייק).

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מוציאים את תבניות הטארט עם הבצק וממלאים עד השפה במילוי. מפזרים מעל שקדים פרוסים.

אופים מיד בתנור שחומם מראש במשך כחצי שעה או עד שהטארטים מזהיבים היטב ויפים להגשה.

לטארט גדול יש להוסיף עוד כ-15 דקות אפייה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ביריאני – אורז הודי עתיר אוצרות

  מאז שאני זוכרת את עצמי התעניינתי באוכל. בעיקר אוכל מהעולם. ה״משכורת״ הראשונה שלי כנערה מתבגרת (בייביסיטר) הוקדשה לסדרת ספרי בישול אוכל מהעולם. ספרים קטנים,

לחמניות אוסטריות Vienna Bread

לחמניות אוסטריות. רק מי שגדל באוסטריה יודע לזהות את הלחמניות הללו שנקראות גם Vienna Bread. יש להן צורה של בגט אבל הקראסט שלהן רך יותר

מרק שעועית של פועלים

המרק העשיר הזה הוא ארוחה שלמה בצלחת. בעיקר כשיורד גשם זלעפות בחוץ, עם כוס יין ולחם כפרי לא צריך כלום. כלום. טוב, אולי כמו במסעדות

ניוקי ריקוטה עם מרווה

שפצ’לה, נוקדלי, ניוקי – כולם סוגים שונים של בצקניות שהבסיס שלהם הוא קמח ומים, פעמים רבות בתוספת של ביצים, והם מתבשלים במים רותחים לפני שהם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.