גוזלמה תרד וגבינה בולגרית

הטורקים הם מלכי העולם במאפים ובצקים.

מלכי העולם.

בפרט בכל מה שקשור לבצקי שמרים ובצקים שנאפים בטאבון.

את הגוזלמה אפשר למלא בכל מיני מילויים: בבלוג יש גוזלמה שמילאתי עם בשר טחון מתובל מתכון כאן:

גוזלמה במילוי בשר טחון ארומטי

את הגוזלמה מכינים במחבת ומדובר בבצק מהיר הכנה.

כלל ברזל בגוזלמה: לרדד את הבצק דק דק דק. הכי דק שאפשר.

מה

2 כוסות קמח לחם

3/4-1 כוס מים פשוטים

מעט מלח.

לשים היטב את הבצק, עם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים. מניחים בצד למנוחה למשך חצי שעה לפחות.

בינתיים מכינים את המילוי:

400 גרם תרד עלים עדין שטוף

200 גרם גבינה בולגרית, פטה או גבינה מלוחה אחרת שאוהבים

מעט שמן זית או חמאה

פלפל שחור גרוס.

את התרד חולטים במים רותחים ושוטפים במים קרים, סוחטים היטב וקוצצים גס.

מערבבים עם גבינה מלוחה ופלפל שחור.

טועמים ואם יש צורך מוסיפים מלח.

מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומניחים בצד מכוסה.

על משטח מקומח מרדדים כל עיגול בצק, מגלגלים והופכים שוב ושוב עד שמתקבל עלה דקיק שקוף כמעט. .

מחממים מחבת נון סטיק על להבה בינונית.

ממלאים חצי עיגול ב-1/6 מהמילוי מהדקים היטב את המילוי וסוגרים בחצי השני לחצי ירח.

צובטים את השוליים היטב ומעבירים למחבת החמה.

מטגנים בעדינות משני הצדדים עד שהבצק מזהיב ומקבל סימני צריבה.

לפני שמורידים מהמחבת מטפטפים מעל 1/2 כפית שמן זית או חמאה, הופכים לצד שני שיספוג השומן גם כן.

זהו.

אוהבי בצקים יתעלפו. בוודאות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פיתה טורקית במחבת

פיתה שטוחה או תפוחה, מרובעת או עגולה, או בצורה טבעית, כמו שהתכוון המערוך. במחבת, עם שמרים, נ ה ד ר ת. היוגורט, שהמטבח הטורקי עושה

מרק מינסטרונה עדשים Minestrone

לכל אחד יש את המיניסטרונה שלו. גם באיטליה אפשר למצוא עשרות סוגי מיניסטרונה. פעם הזמנתי מיניסטרונה בסיציליה וקיבלתי צלחת מרק עדשים חומות עם סלרי קצוץ

סלסת פיסטוקים נפלאה

הבשר פה הוא רק תירוץ כי הוא חייב לשמש תפאורה לסלסת הפיסטוקים הנפלאה, נפלאה הזו. בעצם, היא מתאימה לכל דבר: לפסטה, לדגים צלויים, לסטייקים, על

כדורי עוף תאילנדים

סוד ידוע אהבתי הגדולה למזרח. לדרום מזרח אסיה. ויאטנם, תאילנד, קמבודיה. וכמובן לאוכל שלהם. הרענן, מלא הטעמים והחושים, המהמם והמופלא הזה. הקציצוניות הקטנטנות הללו מיטגנות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.