ריבת פובידל היא קלאסיקה וגם ריבת ילדות.

מכינים אותה משזיפים ארוכים וכהים שנקראים שגיב, והם מופיעים בשווקים תמיד לקראת סוף הקיץ.

הכי טעים לאפות עם הריבה הזו. היא מתנהגת מאוד יפה בתוך מאפים ואני אוהבת להשאיר אותה כחתיכות גסות.

מאוד פשוט להכין ריבת פובידל.

אני לא אוהבת שהיא מתוקה מאוד. מי שאוהב מתוק מוזמן להוסיף עוד סוכר.

מה

1 ק״ג שזיפי שגיב

1 תפוח עץ קטן מרוסק

400 גרם סוכר

מיץ מלימון אחד

איך

מאוד מאוד פשוט.

שוטפים את השזיפים, מגלענים אותם וחוצים לשניים.

מוסיפים לסיר ומעליהם מפזרים את הסוכר. כדאי להמתין 2-4 שעות, הכי טוב להמתין לילה.

מניחים את הסיר על להבה ומוסיפים את התפוח המרוסק ומרתיחים, מנמיכים ומערבבים, באמצע מנקים את הקצף שהצטבר בעזרת כף.

מבשלים עד שרואים בועות שהולכות וגדלות בתוך סירופ השזיפים. זה הזמן להוסיף את מיץ הלימון ולערבב.

בודקים אם הריבה מוכנה: ממלאים כפית עם ריבה חמה ומניחים על צלחת נקייה.

עם אצבע חוצים את בריכת הריבה ומסתכלים: אם שני חלקי הריבה התחברו שוב, סימן שיש בריבה עוד נוזלים ומחזירים להמשך בישול.

אם שני חצאי הריבה נותרו מרוחקים אחד מהשני סימן שהריבה מוכנה.

הכי נכון לשמור אותה בצנצנת זכוכית אטומה במקרר. אצלי היא נשמרת לפעמים יותר משנה.

זהו.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ברוסקטה – מלכת המטבח הטוסקני

לכל מטבח יש את הפטנטים שלו, ההתפתחויות הטבעיות שלו, המאכלים ושיטות הבישול שמכתיבים לו מזג האויר והתנאים הגיאוגרפיים. זה לא מקרי שבמערב אירופה ומרכזה ממעטים

עוף מטוגן ללא שמן

מתי. אקס חמי. היה איש תם ועניו, ישר וטוב לב מאין כמוהו. הוא אהב את כולם וכולם אהבו אותו. גם אני. מאוד. בנוסף לאישיותו יוצאת

מרק דלעת וחומוס בטעמי סתיו

המרק הזה, של אמא שלי, בישר על בוא הסתיו. אכלנו אותו בערב סוכות הראשון – בישיבה הראשונה בסוכה. הוא בישר על בוא הסתיו. הדלעת הכתומה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.