ריבת פובידל

ריבת פובידל היא קלאסיקה וגם ריבת ילדות.

מכינים אותה משזיפים ארוכים וכהים שנקראים שגיב, והם מופיעים בשווקים תמיד לקראת סוף הקיץ.

הכי טעים לאפות עם הריבה הזו. היא מתנהגת מאוד יפה בתוך מאפים ואני אוהבת להשאיר אותה כחתיכות גסות.

מאוד פשוט להכין ריבת פובידל.

אני לא אוהבת שהיא מתוקה מאוד. מי שאוהב מתוק מוזמן להוסיף עוד סוכר.

מה

1 ק״ג שזיפי שגיב

1 תפוח עץ קטן מרוסק

400 גרם סוכר

מיץ מלימון אחד

איך

מאוד מאוד פשוט.

שוטפים את השזיפים, מגלענים אותם וחוצים לשניים.

מוסיפים לסיר ומעליהם מפזרים את הסוכר. כדאי להמתין 2-4 שעות, הכי טוב להמתין לילה.

מניחים את הסיר על להבה ומוסיפים את התפוח המרוסק ומרתיחים, מנמיכים ומערבבים, באמצע מנקים את הקצף שהצטבר בעזרת כף.

מבשלים עד שרואים בועות שהולכות וגדלות בתוך סירופ השזיפים. זה הזמן להוסיף את מיץ הלימון ולערבב.

בודקים אם הריבה מוכנה: ממלאים כפית עם ריבה חמה ומניחים על צלחת נקייה.

עם אצבע חוצים את בריכת הריבה ומסתכלים: אם שני חלקי הריבה התחברו שוב, סימן שיש בריבה עוד נוזלים ומחזירים להמשך בישול.

אם שני חצאי הריבה נותרו מרוחקים אחד מהשני סימן שהריבה מוכנה.

הכי נכון לשמור אותה בצנצנת זכוכית אטומה במקרר. אצלי היא נשמרת לפעמים יותר משנה.

זהו.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

נורמאנדי ארץ התפוחים והקלבאדוס

נחיתה, פאריז. הפעם לא באים אלייך יפה, עוד כשבועיים, כשנעשה את כל הסיבוב בדרום מערב צרפת, נחזור אלייך ללילה. מבטיחה. לעצמי. לא לך. הפעם אנחנו

עוף בבאקצ׳וי וקייל

גידלתי באקצ׳וי בשיטה הדרופונית. יצא מדהים.ֿ ירוק ויפה וגדול ומלא בחיים. הקפצתי אותו בסגנון אסייתי מהיר עם עוף וזהו. לתבשיל צמחוני/טבעוני משמיטים את העוף. בסך

עוף ממולא של אמא

את העוף המרוקן מעצמות יעשה הקצב שלכם תמורת תשלום קטן. חגיגי, ממזרי, עושה רושם וטעים להפליא. מה  1 עוף מרוקן מעצמות . 1/4 ק"ג בשר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.