ריבת פובידל היא קלאסיקה וגם ריבת ילדות.
מכינים אותה משזיפים ארוכים וכהים שנקראים שגיב, והם מופיעים בשווקים תמיד לקראת סוף הקיץ.
הכי טעים לאפות עם הריבה הזו. היא מתנהגת מאוד יפה בתוך מאפים ואני אוהבת להשאיר אותה כחתיכות גסות.
מאוד פשוט להכין ריבת פובידל.
אני לא אוהבת שהיא מתוקה מאוד. מי שאוהב מתוק מוזמן להוסיף עוד סוכר.
מה
1 ק״ג שזיפי שגיב
1 תפוח עץ קטן מרוסק
400 גרם סוכר
מיץ מלימון אחד
איך
מאוד מאוד פשוט.
שוטפים את השזיפים, מגלענים אותם וחוצים לשניים.
מוסיפים לסיר ומעליהם מפזרים את הסוכר. כדאי להמתין 2-4 שעות, הכי טוב להמתין לילה.
מניחים את הסיר על להבה ומוסיפים את התפוח המרוסק ומרתיחים, מנמיכים ומערבבים, באמצע מנקים את הקצף שהצטבר בעזרת כף.
מבשלים עד שרואים בועות שהולכות וגדלות בתוך סירופ השזיפים. זה הזמן להוסיף את מיץ הלימון ולערבב.
בודקים אם הריבה מוכנה: ממלאים כפית עם ריבה חמה ומניחים על צלחת נקייה.
עם אצבע חוצים את בריכת הריבה ומסתכלים: אם שני חלקי הריבה התחברו שוב, סימן שיש בריבה עוד נוזלים ומחזירים להמשך בישול.
אם שני חצאי הריבה נותרו מרוחקים אחד מהשני סימן שהריבה מוכנה.
הכי נכון לשמור אותה בצנצנת זכוכית אטומה במקרר. אצלי היא נשמרת לפעמים יותר משנה.
זהו.