ריבת פובידל היא קלאסיקה וגם ריבת ילדות.

מכינים אותה משזיפים ארוכים וכהים שנקראים שגיב, והם מופיעים בשווקים תמיד לקראת סוף הקיץ.

הכי טעים לאפות עם הריבה הזו. היא מתנהגת מאוד יפה בתוך מאפים ואני אוהבת להשאיר אותה כחתיכות גסות.

מאוד פשוט להכין ריבת פובידל.

אני לא אוהבת שהיא מתוקה מאוד. מי שאוהב מתוק מוזמן להוסיף עוד סוכר.

מה

1 ק״ג שזיפי שגיב

1 תפוח עץ קטן מרוסק

400 גרם סוכר

מיץ מלימון אחד

איך

מאוד מאוד פשוט.

שוטפים את השזיפים, מגלענים אותם וחוצים לשניים.

מוסיפים לסיר ומעליהם מפזרים את הסוכר. כדאי להמתין 2-4 שעות, הכי טוב להמתין לילה.

מניחים את הסיר על להבה ומוסיפים את התפוח המרוסק ומרתיחים, מנמיכים ומערבבים, באמצע מנקים את הקצף שהצטבר בעזרת כף.

מבשלים עד שרואים בועות שהולכות וגדלות בתוך סירופ השזיפים. זה הזמן להוסיף את מיץ הלימון ולערבב.

בודקים אם הריבה מוכנה: ממלאים כפית עם ריבה חמה ומניחים על צלחת נקייה.

עם אצבע חוצים את בריכת הריבה ומסתכלים: אם שני חלקי הריבה התחברו שוב, סימן שיש בריבה עוד נוזלים ומחזירים להמשך בישול.

אם שני חצאי הריבה נותרו מרוחקים אחד מהשני סימן שהריבה מוכנה.

הכי נכון לשמור אותה בצנצנת זכוכית אטומה במקרר. אצלי היא נשמרת לפעמים יותר משנה.

זהו.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טורטליני גבינות ברוטב עגבניות

אפשר לקנות את הטורטליני ואפשר להכין אותם בבית וזו לא עבודה קשה כלל וכלל. אפשר גם להכין רביולי שזו פסטה ממולאת אחרת וקלה יותר לקיפול.

ריבת פובידל

ריבת פובידל היא קלאסיקה וגם ריבת ילדות. מכינים אותה משזיפים ארוכים וכהים שנקראים שגיב, והם מופיעים בשווקים תמיד לקראת סוף הקיץ. הכי טעים לאפות עם

סלט סלמון מעושן מטריף

משוגעת על הסלט הנפלא הזה. משוגעת. אני מודה שאני משוגעת עליו בעיקר בגלל שאני מעשנת את הסלמון שלי לעצמי. אבל כל סלמון מעושן קנוי יעשה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.