ריבת פובידל היא קלאסיקה וגם ריבת ילדות.

מכינים אותה משזיפים ארוכים וכהים שנקראים שגיב, והם מופיעים בשווקים תמיד לקראת סוף הקיץ.

הכי טעים לאפות עם הריבה הזו. היא מתנהגת מאוד יפה בתוך מאפים ואני אוהבת להשאיר אותה כחתיכות גסות.

מאוד פשוט להכין ריבת פובידל.

אני לא אוהבת שהיא מתוקה מאוד. מי שאוהב מתוק מוזמן להוסיף עוד סוכר.

מה

1 ק״ג שזיפי שגיב

1 תפוח עץ קטן מרוסק

400 גרם סוכר

מיץ מלימון אחד

איך

מאוד מאוד פשוט.

שוטפים את השזיפים, מגלענים אותם וחוצים לשניים.

מוסיפים לסיר ומעליהם מפזרים את הסוכר. כדאי להמתין 2-4 שעות, הכי טוב להמתין לילה.

מניחים את הסיר על להבה ומוסיפים את התפוח המרוסק ומרתיחים, מנמיכים ומערבבים, באמצע מנקים את הקצף שהצטבר בעזרת כף.

מבשלים עד שרואים בועות שהולכות וגדלות בתוך סירופ השזיפים. זה הזמן להוסיף את מיץ הלימון ולערבב.

בודקים אם הריבה מוכנה: ממלאים כפית עם ריבה חמה ומניחים על צלחת נקייה.

עם אצבע חוצים את בריכת הריבה ומסתכלים: אם שני חלקי הריבה התחברו שוב, סימן שיש בריבה עוד נוזלים ומחזירים להמשך בישול.

אם שני חצאי הריבה נותרו מרוחקים אחד מהשני סימן שהריבה מוכנה.

הכי נכון לשמור אותה בצנצנת זכוכית אטומה במקרר. אצלי היא נשמרת לפעמים יותר משנה.

זהו.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קדירת בקר וירקות בסגנון טורקי

המפליא בקדירה המופלאה הזו היא המהירות שמכינים אותה. כל כך מתאימה לעכשיו, לסתיו האפרפר ולחורף המתקרב. חותכים את כל הירקות וקוביות הבשר, מתבלים ושולחים לתנור

עוף בגריל בסיר ברזל כבד

מכירים את העוף בגריל? השחום הטעים הזה שהעור שלו מתפצח והטעם שלנו נהדר? יש לי פה בבלוג עוף קיץ מפרובאנס….. הנה המתכון. עוף קיץ מפרובאנס

קישואים צרובים ביוגורט צונן

קישואים כבר כתבתי בעבר, הם ירק שלא מוערך דיו. נכון הוא חיוור ומיימי ולא ממש סכסי, אבל יש מליון דרכים להפוך אותו לטעים ומרענן, בעיקר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.