קציצות בורגול ובשר טורקיות

topalac הקציצות האלה הן מה שנקרא: התוספת כבר בפנים.

למה? כי לבשר הטחון מתחבר, מתערבל, מתבלבל לו הבורגול. ולא מדובר בכף או שתיים, אלא במנה הגונה של בורגול.

הבורגול נותן פייט נחמד לבשר הטחון, ויחד עם הרוטב החמוץ-מתוק-חריף, הם מביאים לנו קציצות הורסות, מהמטבח הטורקי.

את הקציצות המטריפות האלה אכלתי אצל אלוף העולם מוסא, שמנהל את אחת המסעדות המדהימות באיסטנבול.

נכון, לא חוכמה גדולה למצוא מסעדה מדהימה באיסטנבול, שהיא עיר שכולה מסעדה אחת גדולה, אבל מוסא, הוא שף בחסד, שחקר את המטבח העותומני ואת המטבח המפואר והאזורי של טורקיה והקציצות האלה..ממממ….

בכלל ממליצה לקרוא את הפוסט שלי על איסטנבול שם הקדשתי פרק שלם למוסא ועדיף לא על בטן ריקה!

הנה לינק לפוסטֿ: מי מפחד מאיסטנבול?

בואו נחזור לקציצות.

מה

הקציצות

200 גרם בשר בקר טחון (כן, אפשר עוף ואפשר הודו)

כוס בורגול (200 גרם) העבה ביותר

1 בצל מרוסק עם הנוזלים

2 ביצים קטנות

מלח, פלפל

כמון טחון

גרגרי ציילי

2 שיני שום כתושות

2-3 כפות פטרוזליה קצוצה.

מערבבים היטב את כל המרכיבים עד שמתקבלת עיסה אחידה ומניחים בצד למנוחה קלה.

הרוטב

1 בצל קצוץ דק

2-3 שיני שום קצוצות דק

חופן עלי בזיליקום קצוצים

חופן עליי פטרוזיליה קצוצים

2 כפות סילאן

צ׳ילי גרגרים

2-3 פלפלוני צ׳ילי שלמים יבשים

2 כפות חומץ בן יין

מלח, פלפל

1 כף גדושה רסק עגבניות

2 עגבניות אדומות קצוצות דק

1 ליטר מים

שמן זית

איך

לסיר רחב ונוח, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים דקות בודדות, אין צורך להזהיב.

מוסיפים את קוביות העגבניות וממשיכים לטגן, מוסיפים את הרסק ומטגנים.ֿמוסיפים את הירק הקצוץ, את התבלינים ואת הנוזלים.

מרתיחים, טועמים ומתקנים תיבול.

הטעם צריך להיות מאוזן בין מתוק-חמוץ-חריף.

בינתיים, בידיים רטובות מקבבים קציצות בצורת קובות, בערך 15, ומגליצ׳ים אותן בזהירות לתוך הרוטב המבעבע.

איך מכינים קציצות בצורת קובות: עושים כדור יפה ואז מגלגלים לאורך בין שתי כפות הידיים.

מכסים את הסיר, מעבירים ללהבה הכי נמוכה ומנמיכים ומבשלים בדיוק חצי שעה. אין צורך יותר.

זהו.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הגונדי של רחל

אך רחל רחל…מקסימה, עדינה, ביישנית ונחבאת לכלים, כך הכרתי אותה אז, כשהיינו אמהות צעירות, בבניין חדש, שאפילו את החצר עדיין לא סיימו. סימני טיח ואבנים

שבלול בורקס תרד וגבינה משגע

בואו נודה על האמת. אנחנו הישראלים מכורים לפחממות. פחממות ריקות ממלאות אותנו. הרעיון באכילת הפחממות בעיניי הוא פשוט לא להגזים. לוותר לגמרי על פחממות –

פרעצל

הפרעצל הוא הבייגלה של הגרמנים והאזלסים. משם הוא הגיע לאמריקאים והמאפה המלוח הנהדר הזה, קיבל שם מקום של כבוד וגם בקולינריה העולמית. באלזס אוכלים אותו

מוקפץ עוף יפאני עם אטריות סובה

את הסובה הכרתי במסעדה אסייתית בחול. בתחילה קצת נרתעתי מהצבע, אפרפר חום כזה, אבל כשטעמתי התאהבתי בעדינות שלה. במטבח היפני משתמשים בסובה. אחר כך הסתבר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.