בכל יום שישי בערב, שירה אחת מאחדת את כל הבתים המרוקאיים : דג מרוקאי וחלה.
והיום, גם לא את הבתים המרוקאים, כי הדג המרוקאי ביום שישי הפך לקונצנזוס.
אפילו בבסיסי צה״ל מגישים את הדג בערבי שישי.
אפשר להכין דג מרוקאי חריף ואפשר לוותר על החריפות.
האמת: טעים לאללה. עם חלה טרייה ומטבוחה ליד. לא צריך יותר.
הרבה אנשים מתבלבלים בין דג מרוקאי לחריימה.
דג מרוקאי הוא דג מרוקאי, והמתכון בהמשך, חריימה הוא דג שמתבשל ברוטב עגבניות סמיך וטעים להפליא – אבל הוא לא מרוקאי הוא טריפוליטאי.
מאוד קל לבשל דג מרוקאי חשוב להקפיד על השלבים.
אפשר גם לגוון את סיר הדגים: להוסיף פרוסות תפוחי אדמה, להוסיף פרוסות גזר, להוסיף זיתים כבושים מגולענים, להוסיף פול טרי, להוסיף גרגרי חומוס רכים.
כל אחד, לפי טעמו האישי.
מה
4-5 פרוסות דג טרי או פילטים
1-2 פלפלים ירוקים טריים שטופים
3-4 פלפלים מרוקאים יבשים מנוקים מגרעינים ומושרים במים 1/2 שעה
5-6 שיני שום קלופות ופרוסות
גמבה אדומה מנוקה ופרוסה לרצועות (אפשר גם רצועות גמבה קלויה)
2 עגבניות אדומות מאוד ופרוסות חפש
1 צרור כוסברה שטוף היטב. קוצצים את הגבעולים ואת העלים ומניחים בשתי ערימות נפרדות
1/2 כוס שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
מלח, פלפל לבן
1/2 כפית כורכום
1-2 כף לימון כבוש (אופציונלי)
1 אני כוס מים
איך
ממליחים את הדגים ומניחים בצד למשך 5-7 דקות, שוטפים ומניחים במסננת.
בינתיים, בסיר רחב ונוח מפזרים את פרוסות העגבניות, מסדרים מעליהם ומסביב את שני סוגי הפלפלים ומפזרים מחצית משיני השום ואת גבעולי הכוסברה הקצוצים.
אם מוסיפים תפוחי אדמה, פולים, זיתים או חומוס – זה השלב להוסיף גם אותם.
מוסיפים את המים, מרתיחים, מנמיכים ומבשלים מכוסה במשך כעשרים דקות.
בינתיים מערבבים את התבלינים, הלימון הכבוש ואת השמן.
לאחר עשרים דקות בערך (כשהירקות כבר רכים), מוסיפים את הדגים ומסדרים אותם בין הירקות, עם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים.
מטפטפים מסביב ומעל הדגים והירקות את רוטב השמן והתבלינים.
מפזרים מעל את עלי הכוסברה הקצוצה מבשלים עוד כ-10 דקות.
מקפידים ״להשקות״ את פני הדגים ברוטב המבעבע.
הרוטב שמתקבל צריך להיות סמיך מעט ולא מיימי. אם הוא מיימי מגבירים את הלהבה מסירים את המכסה ומאדים מעט.