גספאצ׳ו מרק אנדלוסי קר

כל מי שאוהב סלט ירקות יאהב גספאצ׳ו.

כי גספאצ׳ו זה בעצם סלט ירקות טחון דק דק, מתובל להפליא ומוגש כמשקה צונן וטעים בקיץ הלוהט של ספרד, בעיקר זה של אנדלוסיה (החלק הדרומי ביותר של ספרד (שמשקיף על חופי מרוקו).

הפשטות והגאונות במרק הזה מפליאה אותי כל פעם מחדש.

מוצרים בסיסיים, טריים, קצת שמן זית ותבלינים וזה פשוט אלוהי.

אני משוגעת על גספצ׳ו.

פה אני מביאה את הגרסה המקורית אבל כל אחד בעצם מכין את הגספאצ׳ו שלו באופן אחר: אחד יוסיף פטרוזיליה, אחר יוסיף גבעולי סלרי, אחד ישמיט את הבצל אחר יוסיף יותר.  אחד יסנן אותו לקבלת מרק חלק קטיפתי, אחר לא.

גם אתם יכולים לשחק במתכון ולהתאים אותו לטעמכם האישי.

מה

2 שיני שום שמנמנות

6 עגבניות בינוניות אדומות מאוד עם הקליפה

1 מלפפון צעיר בינוני קלוף

1 בצל קטן סגול

½ פלפל אדום בינוני בלי הגרעינים והעוקץ

½ פלפל ירוק בינוני בלי הגרעינים והעוקץ

כוס מים קרים

מלח, פלפל שחור

4-5 כפות שמן זית עדין

4-5 כפות חומץ בן יין אדום

פרוסת לחם חתוכה לקוביות עדיף לחם יבש

איך

הכי פשוט בעולם.

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומרסקים היטב למחית חלקה.

טועמים, מתקנים תיבול.

אפשר לסנן אותו לקבלת מרק חלק ועדין ואפשר לאכול/לשתת אותו כך.

להגיש אותו בכוסות זכוכית עם קוביות קרח.

אופצית אחרת בצלחת עמוקה עם ירקות המרק קצוצים דק וקוביות קרוטונים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט ניסואז My way

כבר יצא לי לאכול סלט ניסואז בכל מיני וורסיות. נדמה לי שכל אחד מכין את הסלט שלו בדרך שלו. באופן כללי סלט ניסואז התכוון להיות

קונפי אווז של הדורדון

בעצם המילה קונפי היא המילה שבא לתאר שימור של פרי, ירק או במקרה הזה של אווז: קונפי-טורה היא ריבה שמבשלים זמן ארוך על מנת לשמרה.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.