נורא כיף להכין ממרחים בבית.
גם טעים יותר, גם טבעי יותר וגם ….זול יותר.
אבל הכי כיף שזה זמין.
תמיד כשבא לי הירקות בהישג יד והופ..יש לי כל ממרח שבא לי.
ממרח פלפלים קלויים
2 פלפלים אדומיים
1 שן שום קלופה
כף חומץ
מלח, פלפל
מעט צ׳ילי
2 כפות שמן זית
קולים את הפלפלים, מקלפים ומסלקים את הגרעינים.
מכניסים למג׳מיקס ומרסקים.
טועמים מתקנים תיבול וזהו.
קל הא?
ממרח עגבניות מיובשות
כוס כוס עגבניות מיובשות
1 שן שום גדולה קלופה
מלח, פלפל
1 כף חומץ בן יין
3 כפות שמן זית
אם העגבניות שרו בתוך תחמיץ או שמן מסננים אם העגבניות יבשות ממש כדאי לשפוך עליהן מים רותחים ולהמתין כשעה.
לסנן.
להוסיף את כל המרכיבים למג׳ימיקס.
שוב לרסק, לטעום ולתקן תיבול.
ממרח ארטישוק איטלקי
1 צנצנת ארטישוק איטלקי כבוש
1 שן שום גדולה וקלופה
מעט צ׳ילי
2 כפות שמן זית
מעט מיץ לימון
חצי כף טימין קצוץ
מסננים את תכולת הצנצנת ומשאירים 2-3 כפות מהנוזל שלה.
מעבירים הכל למגימיקס ומרסקים.
טועמים, מתקנים תיבול וזהו.
ממרח זיתים – טפנד
זה אחד הממרחים הכי אהובים עליי בעולם וגם אותו להכין זה קלי קלוטו.
אפשר להכינו מזיתים ירוקים ואפשר מזיתים שחורים.
במקור מוסיפים לו אנשובי, אבל מי שלא אוהב – לא צריך.
מה
כוס זיתים שחורים או ירוקים מגולענים, שחורים עדיפות לקלמטה
2-3 פילטים אנשובי
פלפל שחור
מעט צ׳ילי
מעט מיץ לימון
2-3 כפות שמן זית
מעט רוזמרין או טימין
להכניס את הכל למגי׳מיקס, לרסק היטב, לטעום ולתקן תיבול.
את כל הממרחים יש להכניס לצנצנות עדיף לזכוכית ולאכסן במקרר.
בצילום ממרח ארטישוק ירושלמי וממרח פלפלים אדומים.