נהוג אצלינו בארץ לכנות את הירקות הקלויים הללו אנטיפסטי.
אבל אנטיפסטי באיטליה זה כל מה שבא לפני הפסטה.
זה יכול להיות: בשרים קרים, דגים, ירקות, מיני מטוגנים. כל מאכל שהוא בבחינת מעורר תיאבון ומגיע לפני הפרימי primi כלומר לפני המנה הראשונה שהיא הפסטה.
עדיין לא אכלתי בארץ, בשום מקום: מסעדה או בית, ירקות אנטיפסטי שעשויים כהלכה.
ואני יודעת מה הסיבות העקריות:
או שמבשלים אותם שעות לפני האכילה או שמבשלים אותם עד שהם הופכים לסמרטוטים.
בשני המקרים זה גרוע.
תעשו לעצמכם טובה: אם אתם רוצים לאכול ירקות קלויים בתנור בסגנון איטלקי תאפו אותם שעה לפני האוכל.
אפשר לחתוך את הירקות בבוקר אבל לתבל ולאפות רק כשעה לפני.
למה?
כי החמימות שלהם ביחד עם שמן הזית הם הסוד המנצח לטעם נפלא ונקי.
כי ירקות ששכבו כל היום בשמן, אחרי שנאפו, הוופכים סמרטוטים ושומניים והחטא הנורא עוד יותר: שמחממים אותם שוב.
לא!!!
עיקרון חשוב אחר הוא חיתוך הירקות לגודל ועובי אחיד (פלוס מינוס).
מה
1 גזר קלוף פרוס דק לאורך
2 ארטישוק ירושלמי קלופים חתוכים לפרוסות עבות 2 ס״מ בערך
1 קישוא צעיר בהיר או כהה חתוך לפרוסות לאורך
בצל גדול אדום או לבן פרוס לטבעות עבות 1 ס״מ
ראש כרובית קטנה מפורק לפרחים קטנים
כלרבי בינוני קלוף חתוך לחצי וטבעות דקות 1/2 ס״מ
בצלים ירוקים שלמים שטופים ורק השורש קטום
גמבות ופלפלים צבעוניים מנוקים ופרוסים לפרוסות לאורך
חציל צעיר ודק שטוף ופרוס פרוסות 1 ס״מ
ענפי טימין
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית.
איך
מדליקים תנור על 200 מעלות.
מערבבים את כל הירקות והתבלינים ואופים בערך שעה.
באמצע האפייה כדאי להפוך את התבנית.
זהו.
היה קשה?