כשהיינו ילדים, אמא שלי דאגה תמיד לאפות לכל אחד מאיתנו עוגת יום הולדת.

תמיד היא תכננה את העוגה בהפתעה.

הפתעה שכל הבית ידע עליה 🙂

בינינו היינו מתבדחים שביום שאמא לא תכין עוגת יומולדת, זו תהיה הפתעה.

אחת העוגות היפות והמרשימות שאמא הכינה היתה השארלוט.

האמת: העוגה הזו נראית מלכותית ומרשימה מאוד אבל תאכלס היא הכי קלה בעולם להכנה.

הקרם בתוך העוגה נתון לטעם אישי, הבישקוטים מסביב – לא.

מה

שכבה ראשונה

2 חבילות בישקוטים (קןופסא אחת עם שתי חבילות)

2 שמנת מתוקה

1.5 קופסאות גבינת מסקרפונה

200 גרם שוקולד מריר

1 כפית ג׳לטין

1/4 כוס אבקת סוכר או קצת יותר לפי הטעם (אני לא מוסיפה סוכר בכלל)

3-4 כפות מים רותחים

שכבה שנייה

200 גרם שוקולד

250 גרם שמנת מתוקה

4 כפות חמאה

שכבה שלישית

250 גרם שמנת מתוקה

2 כפות אינסטנט ווניל

כף סוכר (או יותר לפי הטעם)

לקישוט

דובדבנים, תותים, פירות יער או כל דבר אחר שאוהבים

איך

מתחילים עם קרם המסקרפונה:

בקערת מיקסר מוסיפים את המסקרפונה והשמנת המתוקה ומקצפים עד שמתקבל קצף יציב וקשה.

בינתיים ממיסים את השוקולד על בן מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים שלא יישרף.

מערבבים את הג׳לטין עם המים הרותחים ומניחים בצד לכמה דקות.

כשתערובת המסקרפונה והשמנת מוכנה, מוסיפים בזילוף את הג׳לטין ומקציפים עוד 3-4 סיבובים.

בעדינות מוסיפים גם את השוקולד המומס ומתקבלת תערובת גבינה-שוקולד טעימה.

זה הזמן לטעום ולהחליט אם רוצים יותר מתוק מוסיפים אבקת סוכר ועוד סיבוב או שניים במיקסר.

בתבנית עגולה 24 ס״מ  בערך:

מרפדים את תחתיתה בנייר אפייה (גוזרים עיגול לפי גודל התבנית).

מתחילים לסדר את הבישקוטים בתחתית ומסביב בצורת ״גדר). דואגים שכל תחתית התבנית תהיה מצופה בבישקוטים.

בזהירות יוצקים את תערובת הגבינה-שמנת-שוקולד. מיישרים, מכסים בניילון נצמד ושולחים למקרר לפחות לחצי שעה.

בינתיים מכינים את גנאש השוקולד:

מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה רותחת על קוביות השוקולד. ממתינים 2 דקות ומערבבים במטרפה עד שהתערובת חלקה ויפה.

מוסיפים את החמאה ומערבבים שוב.

מוציאים את השארלוט מהמקרר אחרי חצי שעה ויוצקים מעל את הגנאש שוקולד.

מחזירים למקרר שוב לעוד חצי שעה לפחות.ֿ

מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט ומוסיפים בצורה חופשית על גנאש השוקולד.

מקשטים בפירות יער או דובדבנים.

לפני ההגשה מחלצים בעדינות את העוגה וקושרים אותה בסרט וורוד בשביל הדאווין.

עיצה על מנת לחתוך בקלות את העוגה מחממים סכין גדולה ורחב בתור כוס מים רותחים ובזהירות פורסים.

מתעלפים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אתונה, אוכל, מוסיקה ואמנות

  הפוסט מתעדכן מנסיעה לנסיעה.. נחתנו, 21:30 בלילה. בפעם האחרונה שהיינו פה זה היה לטובת עצירת ביניים של כמה שעות. עשינו מה שכל תייר ממוצע

עוגת מסקרפונה ותותים

אל תאמיני לאף אחד, לאף אחד, שיאמר לך שיהיה לך קשה להכין את העוגה הזו. כל אחד יכול. במקום להכין בצק פריך בבית יש מבחר

רוטב צ׳ילי ביתי בסגנון סיני

לסנדוויצים, להוסיף למרק הראמן או הפו, לחביתה, מעל טורטליני מטוגנים או מבושלים… בעצם על הכל…. וזה פשוט וקל ונשמר במקרר לתקופה ארוכה מאוד… מה מקל

פלפלים חמוץ מתוק

חמוץ מתוק. וחריף. כי אני אוהבת להוסיף חריף לכל דבר כמעט וכי החריף היה חסר לי פה. קיצר אגרו דולצ׳ה פפרוני מיי סטייל. כסלט חם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.