בולונייז – שהוא ראגו – הוא אולי התבשיל האיטלקי הכי מפורסם אחרי הפסטה והפיצה.
רוטב עגבניות עשיר עם בשר טחון ויין, שהתבשל שעות ארוכות והוא נפלא עם פסטה.
ויש גם ראגו של עוף, כמו זה.
מתבשל בדיוק כמו הבולונייז הקלאסי וטעים להפליא לא פחות.
מה
4 כרעיים (שוק וירך)
2 גזרים קלופים
2 ענפי סלרי עם העלים
1 בצל בינוני
4-5 שיני שום
צ׳ילי (אופציונאלי)
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית
כף טימין קצוץ
כף רוזמרין קצוץ
מעט עלי מרווה
כוס יין
קופסת עגבניות איטלקיות מרוסקות (800 גרם)
כוס מים רותחים
איך
בסיר רחב מוסיפים מעט שמן זית ומכניסים את חלקי העוף. מטגנים קלות משני הצדדים, אין צורך להשחים.
בינתיים במג׳ימיקס מרסקים את הגזר, הסלרי, בצל ושום לפירורים דקיקים או על פומפייה דקה מאוד.
מוסיפים את הירקות המגוררים לסיר ומטגנים עוד דקה או שתיים.
מוסיפים את עשבי התיבול, מלח ופלפל ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את היין ומאדים במשך 3-4 דקות.
מוסיפים את העגבניות ואת המים הרותחים בזהירות, מערבבים, מרתיחים, מכסים ומעבירים ללהבה קטנה.
מבשלים כשעה וחצי עד שעתייים.
הבשר צריך ליפול מהעצם. ממש ליפול.
בשלב הזה כבר אפשר לאכול את העוף והרוטב וזה טעים להפליא.
מוציאים את העוף מתוך הרוטב, מצננים מעט ומפרקים אותו. את העור והעצמות זורקים ואת הבשר קוצצים דק דק ומוסיפים לרוטב.
מחמממים את התבשיל 5 דקות ומגישים עם פסטה.