בולונייז ראגו עוף איטלקי

בולונייז – שהוא ראגו –  הוא אולי התבשיל האיטלקי הכי מפורסם אחרי הפסטה והפיצה.

רוטב עגבניות עשיר עם בשר טחון ויין, שהתבשל שעות ארוכות והוא נפלא עם פסטה.

ויש גם ראגו של עוף, כמו זה.

מתבשל בדיוק כמו הבולונייז הקלאסי וטעים להפליא לא פחות.

מה

4 כרעיים (שוק וירך)

2 גזרים קלופים

2 ענפי סלרי עם העלים

1 בצל בינוני

4-5 שיני שום

צ׳ילי (אופציונאלי)

מלח, פלפל שחור גרוס

שמן זית

כף טימין קצוץ

כף רוזמרין קצוץ

מעט עלי מרווה

כוס יין

קופסת עגבניות איטלקיות מרוסקות (800 גרם)

כוס מים רותחים

איך

בסיר רחב מוסיפים מעט שמן זית ומכניסים את חלקי העוף. מטגנים קלות משני הצדדים, אין צורך להשחים.

בינתיים במג׳ימיקס מרסקים את הגזר, הסלרי, בצל ושום לפירורים דקיקים או על פומפייה דקה מאוד.

מוסיפים את הירקות המגוררים לסיר ומטגנים עוד דקה או שתיים.

מוסיפים את עשבי התיבול, מלח ופלפל ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים את היין ומאדים במשך 3-4 דקות.

מוסיפים את העגבניות ואת המים הרותחים בזהירות, מערבבים, מרתיחים, מכסים ומעבירים ללהבה קטנה.

מבשלים כשעה וחצי עד שעתייים.

הבשר צריך ליפול מהעצם. ממש ליפול.

בשלב הזה כבר אפשר לאכול את העוף והרוטב וזה טעים להפליא.

מוציאים את העוף מתוך הרוטב, מצננים מעט ומפרקים אותו. את העור והעצמות זורקים ואת הבשר קוצצים דק דק ומוסיפים לרוטב.

מחמממים את התבשיל 5 דקות ומגישים עם פסטה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טארט לימון משוגע

משוגע. ֿ חמצמצ במידה, מתוק במידה, קל להכנה פשוט נפלא. ולמי שמתעצל או אצה לו הדרך, אפשר פשוט לקנות בצק פריך מוכן, להפשיר ולהכין את

בטטות צלויות בתנור

פעם, כדי לקנות בטטות קטנות ועדינות, היינו חייבים לקנות את הקלקל שהכיל מספר בודד של בטטות במחיר עצום. היום, בכל הדוכנים בשוק, ערימות של בטטות

מאפה שמרים צרפתי במילוי קרם שקדים

אין לי הרבה מה לומר על מאפה השמרים העשיר הצרפתי הזה, שממולא בקרם שקדים נפלא, מעוטר בצימוקים כהים וטעימים, זורק אותי לרחובות המארה בפריז, בשיטוט

פסטיאס די בקלאו – קרוקט דגים פורטוגזי

בפורטוגל, ספרד, יוון ואיטליה משתמשים בדגים מומלחים שנקראים בקלאו. הדגים שימשו מלחים ונוסעים בדרכים ובימים שלא היו מקררים או שימורים. את הדגים המומלחים סחבו בתרמילם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.