קצ׳יו פפה פסטה רומאית

קצ׳יו פפה היא פסטה מאזור לציו שם נמצאת העיר רומא.

קצ׳יו היא הגבינה  ופפה הוא פלפל – הכוונה פה לגבינת הפקורינו הרומאית שעושים מחלב כבשים ולפלפל שחור.

שניהם, בשילוב מיוחד ומהיר מניבים מנה נפלאה, שמסמלת בעיניי את הגאונות של המטבח האיטלקי: מרכיבים פשוטים וטובים מתאחדים למנה פשוטה וחלומית.

למנת קצ׳יו פפה אחת:

מה

מנת ספגטי אחת בערך 120 100 גרם פסטה יבשה

כחצי כוס פקורינו מגורר (או פחות, או יותר איש איש לטעמו)

כחצי כפית פלפל שחור גרוס גס וטרי (או פחות או יותר איש איש לטעמו)

מים לבישול הפסטה + מלח

איך

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן בהרבה מים ומלח.

בינתיים, לצלחת עמוקה מוסיפים 3/4 מכמות הגבינה המגוררת ואת הפלפל השחור.

דקה לפני שהפסטה מוכנה, מוזגים 2-3 כפות מים רותחים ממי הפסטה הרותחים, מעל לגבינה והפלפל, מערבבים מעט.

מסננים את הפסטה ומעבירים אותהֿ, כך לוהטת, לתוך הצלחת ומעל הגבינה. בעצם מכסים את הגבינה בפסטה המבושלת.

הפסטה הלוהטת ממיסה את הגבינה ומייצרת רוטב סמיך.

מערבבים.

מפזרים מעל עוד פקורינו מגורר ואם רוצים עוד פלפל שחור.

אם רוצים להתאמץ עוד טיפה את תערובת הגבינה, הפלפל והמים מחממים על להבה נמוכה במחבת נפרדת ומוסיפה לה

את הפסטה.

זהו.

מתעלפים.

דרך נוספת היא לעשות את כל התהליך במחבת החמה עצמה ואז להעביר לצלחת ולפזר עוד פרמז׳ן.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת פילו יוונית נהדרת bougatsa

ואז …הגענו לכיכר הגיבורים בשכונת פסיירי המשגעת שבאתונה. ובכיכר בית קפה מסעדה יפהפיה, מעוצבת, תקרותיה גבוהים, הריצוף, החלונות השולחנות, הכל בטוב טעם, משוחזר ונאמן למקור.

פסטה ונקניקיות ביתיות מסרדינה

לאיטלקים יש מאות סוגי פסטה ומאות סוגי רטבים. לכל אזור יש את הפסטות שלו ואת הרטבים שלו. בסרדיניה יש כמה סוגי פסטות וכמה סוגי רטבים,

לחמא בעג׳ין עם פטנט

אהבה גדולה בחיים הוא בצקים. תנו לי גלוטן, פחממות ריקות והרבה. ואין מאושרת ממני. ממש כך. אין מאכל אהוב עליי יותר בעולם מלחם, פוקאצ׳ה, לחמניה

בקלוואת טחינה ואגוזים מהירה ומשגעת

ללא סירופ סוכר, ללא חיתוכים, ללא הינדוסים. מהירה, מגולגלת וטעימה להפליא. באקלוואה עם טחינה גולמית ואגוזים. טבעוניים ממירים את החמאה בשומן אחר מה 4 עלי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.