סיר קציצות בקישואים של אמא

בעידן שכל קישוא הופך לזוקיני אני מעדיפה לבשל סיר של קציצות בקר חמות ומנחמות עטופות בעיגולי קישואים.

קישואים של אמא. מאכל ילדות.

אני מבשלת את הקישואים כמו שאמא שלי בישלה.

לא אל דנטה ולא מוקפצים, אלא בישול ארוך ועמוק ואיטי, כזה שמרכך את הקישואים עד שהם מתמזגים לתוך הרוטב והרוטב לתוכם והם נמסים בפה, וטעימים ונהדרים.

מה

8 קישואים טריים בינוניים שטופים ופרוסות לטבעות בערך 2 ס״מ

1 בצל קצוץ דק

3-4 שיני שום קצוצות דק

שמן זית

מלח, פלפל, כורכום, מעט פפריקה

כוס מים רותחים

נענע טרייה קצוצה/פטרוזיליה/שמיר קצוץ מה שאוהבים

צ׳ילי אופציונאלי

מיץ מחצי לימון אופציונלי

לקציצות

1/2 ק״ג בשר בקר טחון (או עוף או הודו)

ביצה קטנה

תפוח אדמה קטן מבושל מרוסק

2 כפות פירורי לחם

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

כפית ראס אל חנות

מלח, פלפל

כף שמן זית

ללוש היטב. מנוחה של 10 דקות ולגלגל כדורים בינוניים. להניח בצד.

איך

בסיר רחב להוסיף שמן זית את הבצל והשום ולטגן מספר דקות.

להוסיף את טבעות הקישואים ולטגן עוד 5 דקות עד שמתחילים להזהיב.

להוסיף את התבלינים, את המים וחצי מהירק הקצוץ, את מיץ הלימון ולהרתיח.

להוסיף בזהירות את הקציצות, לא לגעת, להרתיח, להנמיך ולכסות ולבשל כ-45 דקות.

באמצע הבישול ״להשקות״ את התבשיל מעט.

לקראת הסוף לפזר עוד ירק.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת קוקוס ושמנת אלוהית

עוגה כזו טעמתי באחת העצירות שלנו בנורמנדי . השתגעתי עליה . ניסיתי לתקשר עם המלצרית בצרפתית שבורה, אנגלית, סימני ידיים,ֿ לבסוף הבנתי שהעוגה מורכבת מגבינה

סביצ׳ה הדרים מהיר

אין בעולם משו קל להכנה יותר מסביצ׳ה או דג פרוס עם כל מיני….. בעצם מדובר בסלט חתוך גס, מהיר יחסית, מתובל בלימון בעיקר או חומץ, 

אמפנדה משפחתית מגליסיה ספרד

אני מאוד אוהבת לחמים ומאפים. פחממות ריקות ממלאות אותי בשמחה רבה. כשבא לי מאפה ממולא, פיקנטי ומשביע אני הולכת על האמפנדה הזו, שעשיתי לה עלייה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.