בעידן שכל קישוא הופך לזוקיני אני מעדיפה לבשל סיר של קציצות בקר חמות ומנחמות עטופות בעיגולי קישואים.
קישואים של אמא. מאכל ילדות.
אני מבשלת את הקישואים כמו שאמא שלי בישלה.
לא אל דנטה ולא מוקפצים, אלא בישול ארוך ועמוק ואיטי, כזה שמרכך את הקישואים עד שהם מתמזגים לתוך הרוטב והרוטב לתוכם והם נמסים בפה, וטעימים ונהדרים.
מה
8 קישואים טריים בינוניים שטופים ופרוסות לטבעות בערך 2 ס״מ
1 בצל קצוץ דק
3-4 שיני שום קצוצות דק
שמן זית
מלח, פלפל, כורכום, מעט פפריקה
כוס מים רותחים
נענע טרייה קצוצה/פטרוזיליה/שמיר קצוץ מה שאוהבים
צ׳ילי אופציונאלי
מיץ מחצי לימון אופציונלי
לקציצות
1/2 ק״ג בשר בקר טחון (או עוף או הודו)
ביצה קטנה
תפוח אדמה קטן מבושל מרוסק
2 כפות פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית ראס אל חנות
מלח, פלפל
כף שמן זית
ללוש היטב. מנוחה של 10 דקות ולגלגל כדורים בינוניים. להניח בצד.
איך
בסיר רחב להוסיף שמן זית את הבצל והשום ולטגן מספר דקות.
להוסיף את טבעות הקישואים ולטגן עוד 5 דקות עד שמתחילים להזהיב.
להוסיף את התבלינים, את המים וחצי מהירק הקצוץ, את מיץ הלימון ולהרתיח.
להוסיף בזהירות את הקציצות, לא לגעת, להרתיח, להנמיך ולכסות ולבשל כ-45 דקות.
באמצע הבישול ״להשקות״ את התבשיל מעט.
לקראת הסוף לפזר עוד ירק.