אצלינו בבית אוהבים פסטה. אהבת אמת. אהבת עולם.
בארונות שלי מוכמנים כלים שונים ליצור פסטה בצורות שונות ובגדלים שונים, אחד הכלים נראה כמו גיטרה והפסטה שיוצאת ממנו נקראת, כמה מפתיע, ספגטי אלה קיטארה.
בעצם מדובר בלשונות דקים – לינגוויני – שהיא סוג של פסטה .
האיטלקים אוהבים לשדך ללינגוויני רוטב של פירות ים או דגים. כי ככה זה אצלם: לכל סוג פסטה יש רוטב ספציפי.
מה
1/2 ק״ג דג לבן חתוך לקוביות קטנות (אני אוהבת פלמידה לבנה)
1/2-3/4 כוס פאסטה (רוטב עגבניות חלק ומסונן)
מלח, פלפל
צ׳ילי
קליפת לימון מגוררת
4-5 פילטים של אנשובי (לא הכרחי)
2 כפות צלפים במלח או בחומץ
2 כפות זיתים שחורים מגולענים או קלמטה
צרור בזיליקום קצוץ או פטרוזיליה
3 שיני שום קצוצות
1/2 בצל אדום קצוץ דק דק
שמן זית
250 גרם לינגוויני מבושלים לפי הוראות יצרן
איך
במחבת נון סטיק מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את קוביות הדג רק עד שהוא נאטם, בערך 2 דקות. מוציאים לצלחת.
למחבת (לא שוטפים) מוסיפים עוד שמן זית, אנשובי, צ׳ילי, קליפת לימון, שום ובצל קצוץ, מטגנים דקה ומוסיפים את רוטב העגבניות: הפסטה. אם יש צורך מוסיפים עוד 2-3 כפות מים.
מוסיפים צלפים וזיתים ומבשלים בערך 10 דקות.
מחזירים את הדגים ומוסיפים בזיליקום, מבשלים עוד דקה או שתיים מורידים מהאש.
אם הרוטב הצטמצם מאוד, מוסיפים מעט ממי הפסטה.
מערבבים את הפסטה עם הרוטב.
מתעלפים.