פעמיים בשנה בישלו אצל אמא שלי דגים מרוקאים ללא פפריקה. קראנו להם ״דגים צהובים״.
צהובים כי היא הוסיפה להם כורכום או זעפרן.
בראש השנה היא בישלה דגים עם כורכום כי ״אסור לבשל מאכלים חריפים בראש השנה, כדי שכל השנה יהיה לנו מתוק״.ֿ
כך היא וויתרה על הפפריקה החריפה בראש השנה.
ובפסח: היא השתמשה רק בפלפל לבן ובזעפרן כי נותר בה חשש, עוד ממרוקו, שבשקי התבלינים השונים יסתתר חמץ, לכן ויתרה על יתר התבלינים. כל הפסח ואנחנו זכינו: רוב המאכלים בושלו בתבשיל הנפלא זעפרן.
אז בפסח אכלנו דגים עם זעפרן.
אני המרתי את פרוסות הדגים לקציצות דגים, ככה בא לי, ככה אני אוהבת, מי שרוצה יכול להמיר בחזרה לפרוסות דגים (כמובן לוותר על הביצה ופירורי לחם).
מה
1/2 ק״ג בשר דגי ים טחונים (מוסר, לברק, פלמידה) או פרוסות דגים טריות
1 כוס כוסברה קצוצה
מלח, פלפל
שמן זית
1 ביצה קטנה
1-2 כפות פירורי לחם או פירורי מצה
3-4 שיני שום פרוסות
1-2 כפות מיץ לימון
1 כוס מים רותחים עם מעט זעפרן אם אין, חצי כפית כורכום.
איך
לערבב את הדגים עם חצי מהכוסברה, מלח פלפל, ביצה, פ. לחם וכף שמן זית. להניח בצד למנוחה.
ליצור כדורים שלמים או לפחוס אותם לכפיתות שטוחות.
בסיר רחב להוסיף את שיני השום ומעט שמן זית. לטגן קלות.
להוסיף את ציר הזעפרן או הכורכום, לתבל במלח ופלפל ולבשל 5 דקות. להוסף את מיץ הלימון.
להוסיף את הדגים בעדינות לרוטב המבעבע, לכסות ולבשל על להבה נמוכה 5-6 דקות מכל צד.
להוסיף את הכוסברה הטרייה שנותרה ולבשל עוד דקה או שתיים.