בימים הטרופים של מתקפת הקורונה על העולם הלב שלי נמצא עם איטליה.
המדינה האהובה עליי ביותר בעולם.
העם הנפלא, תאב החיים הזה, עם המטבח האלוהי, האמנות והנופים המרהיבים – נמצא תחת מתקפה אכזרית של וירוס אכזרי. הלב כואב.
ואני גם דואגת לאווה ave, חברתי מרומא, שנמצאת בקבוצת סיכון.
החלטתי לאפות חלה בצבעי איטליה, רק כדי להרגיע את החרדות שלי.
מה
1/2 ק״ג קמח לחם לבן מנופה
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כפית מלח (בערך)
1/4 כוס שמן
1 + 1/4 כוסות מים פושרים (בערך)
1 כף גדושה פסטו
1 כף גדושה ממרח עגבניות מיובשות
מעט שיפודי עץ
ביצה טרופה למריחה
איך
בקערת מיקסר מוסיפים את כל החומרים מלבד הפסטו והעגבניות והמים הפושרים.
מתחילים להוסיף את המים הפושרים לאט עד שהבצק נאסף לכדור אחד דביק ואחיד.
לשים כך עוד כ-8 דקות.
מוציאים מהקערה ומחלקים את הבצק ל-3 חלקים כשכל חלק גדול מהשני: חלק קטן, בינוני וגדול.
לחלק הקטן מוסיפים את ממרח העגבניות ומערבלים היטב עד שמתאחד. אם יש צורך מוסיפים עוד כף קמח. מניחים בקערה נפרדת.
לחלק הבינוני מוסיפים פסטו ועושים כנ״ל.
את כל הבצקים מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ויותר.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
על משטח מקומח מורידים בנפרד את הבצקים ולשים מעט.
כל בצק מחלקים ל-3 וקולעים ממנו צמה.
מתקבלות 3 צמות : מהבסיסי צמה גדולה, מהפסטו צמה בינונית ומהעגבניות צמה קטנה.
מניחים את הצמות האחת על השנייה במגדל וצובטים בעדינות את השוליים של כל אחת מהן, כדי ״להדביק״ אותה לצמה שמתחתיה.
ליתר ביטחון נועצים שיפודי עץ כדי להבטיח שהצמה לא תקרוס.
טורפים ביצה ומרוחים על החלה.
מתפיחים כחצי שעה או עד שתופחת פי שתיים ואופים בתנור שחומם מראש בערך 40 דקות.