שאוכלים גם באפגניסטן.

לדעתי ולדעת בני הבית, זהו אחד המאכלים המעולים שהכנתי ever בבית.

יש בו הכל: בשר רך, חומוס רכים, צימוקים מתקתקים שמתנגדים לצ׳ילי, זרעוני כמון שמסחררים את הראשֿ

ואורז, שספג את כל הטעמים, הריחות והצבע והוא עכשיו אחד אחד, והכי טעים בעולם.

לא מדובר בתבשיל מסובך אבל יש להקדיש לו זמן.

מה 

3  כוסות אורז בסמטי

3-4 בצלים בינוניים פרוסים דק

1 ק״ג בשר לבישול ארוך (צלעות, צלי כתף, שריר)

1 כף גדושה של כמון גרגרים או טחון

1 כף שטוחה של הל טחון

מלח, פלפל שחור, צ׳ילי (אופציונאלי)

1 כוס שמן

500 מליליטר מים רותחים + 1-2 כוסות מים רותחים נוספים (בערך)

2 כוסות חומוס מבושל רך

1 כוס צימוקים כהים

5-7 גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים

5-8 שיני שום כתושות

איך 

  1. שוטפים את האורז במים קרים שוב ושוב, עד שהמים צלולים. מסננים ושופכים עליו מים רותחים, מניחים בצד.
  2. בסיר עמוק שמתאים מוסיפים את השמן ואת הבצל ולטגן על להבה בינונית עד שהבצל מזהיב בערך 20 דקות. מוסיפים את השום ולטגן עוד דקה.
  3. מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב עד שהבשר משחים היטב.
  4. להוסיף את הכמון ואת ההל ולטגן עוד דקה.
  5. מוסיפים 1/2 ליטר מים רותחים חצי מהתבלינים, מנמיכים, מכסים ומבשליםו על להבה נמוכה עד שהבשר מתרכך היטב בערך כשעתיים.
  6. שלב הוספת הירקות: מפזרים מעל הבשר את החומוס ואת הצימוקים.
  7. מפזרים מעל את גפרורי הגזר. מכסים, מבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות.
  8. מסננים את האורז ומוסיפים מעל לגזר ומעל האורז מפזרים  את יתרת התבלינים.
  9. מוסיפים עוד כ-1-2 כוסות מים רותחים גובה הנוזלים עד לגובה האורז. אסור שמפלס הנוזלים בסיר ייגע באורז. 
  10. מרתיחים על להבה גבוהה ללא מכסה כ-10 דקות.
  11. מכסים במגבת, מעבירים ללהבה הנמוכה ביותר, מכסים במכסה הסיר ומבשלים עוד כ-40 דקות.
  12. התוצאה היא שכל הנוזלים התאדו, האורז התבשל מהאדים והוא עכשיו האורז הוא אחד אחד.
  13. מניחים לתבשיל לנוח כ-20 דקות.
  14. עם כף רחבה מערבבים בעדינות את האורז ואת כל המרכיבים מלמטה.
  15. מתעלפים.

 

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגיות פיסטוקים איטלקיות של פסחא

את העוגיות האלה אכלתי באיטליה פעמים רבות. בדרך כלל אפשר למצוא אותם בשווקים שלפני חג המולד ובשווקים שלפני הפסחא. בכלל, בפסחא הם נוהגים לאכול עוגות

קבאב פרגיות עוף טורקי

הקבאב הזה נולד מרעיון שנלקח ממסעדת “טיקה” הטורקית שנולדה ומתה מהר מדי לטעמי. שם הגישו שיפודי פרגיות עם שומן כבש. אני הוספתי לו את הצ’יפוטלה,

הבף בורגיניון של אלזס היפה

התבשיל הזה נקרא ביקאוף Baeckeoffe. את זה אכלתי באלזס. והתאהבתי. חבל אלזס היפהפה בצרפת, שנמצא על גבול גרמניה. אותו חבל ארץ, שעבר מידיים צרפתיות לידיים

כתר ירוק של לחמוני פסטו

כמה רע יהיה לחבר בצק שמרים רך, נעים וריחני ממולא בפסטו רענן וגבינות? בכלל לא. הבצק מנוקד בארבס דה פרובאנס, שזו תערובת עשבי תיבול יבשה:

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.