אמא אהבה לבשל לנו מרקים.

בחורף.

כל ערב היה מרק. בעיקר מרקי ירקות, קיטניות וגם מרק גריסים.

בערב שישי היה מרק חרירה.

את הגריסים אהבתי בעיקר, בגלל הטעמים החמצמצים של העגבניות ואת השילוב של הסלרי,ֿ

שבעיניי שום מטבח לא שווה בלעדיו.

ככה, פשוט, מרק גריסים של אמא.

20 דקות עבודה וטעם של ילדות בפה.

מה

1 כוס גריסים

2 ליטר מים רותחים או ציר עוף

מלח, פלפל, כורכום

שמן זית

3-4 עגבניות מרוסקות או חצי קופסת עגבניות מרוסקות או כף גדושה מאוד של רסק עגבניות משובח

1 בצל מרוסק  או קצוץ דק מאוד

2 גבעולי סלרי קצוצים דק כולל הגבעול והעלים

איך

הכי פשוט בעולם.

לסיר מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ואת הבצל. מאדים את הבצל על להבה נמוכה כחמש דקות. לא משחימים.

מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה או שתיים.

מוסיפים את הסלרי ואת הגריסים.

מוסיפים את המים ואת התבלינים ומבשלים עד שהגריסים רכים והמרק מסמיך. בערך חצי שעה.

זהו.

קל, נכון?

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פאני פורי בסלסת עגבניות ודגים

פאני פורי הוא אוכל רחוב בהודו. לא הייתי בהודו. עדיין, אבל אני צופה בכל כך הרבה סרטי תרבות ואוכל ובהודיות שמבשלות ביוטיוב שאני כבר מכירה

מרק דושפרה (כיסוני בקר) בוכרי

דושפרה זה הטורטולוני האיטלקי. כיסוני בצק ממולאים בבשר מתובל ושוחים במרק צח ונפלא. אין צורך להכין בצק בבית אפשר לקנות אותו היום  בכל חנות אסייתית.

גם לי יש אסאדו

תאכלס לכל אחד יש אסאדו. לכל אחד יש את הדרך בה הוא מבשל אסאדו. את האסאדו הזה אני מעדיפה לבשל בסגנון אסייתי. למה…ככה. מה  1

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.