אמא אהבה לבשל לנו מרקים.

בחורף.

כל ערב היה מרק. בעיקר מרקי ירקות, קיטניות וגם מרק גריסים.

בערב שישי היה מרק חרירה.

את הגריסים אהבתי בעיקר, בגלל הטעמים החמצמצים של העגבניות ואת השילוב של הסלרי,ֿ

שבעיניי שום מטבח לא שווה בלעדיו.

ככה, פשוט, מרק גריסים של אמא.

20 דקות עבודה וטעם של ילדות בפה.

מה

1 כוס גריסים

2 ליטר מים רותחים או ציר עוף

מלח, פלפל, כורכום

שמן זית

3-4 עגבניות מרוסקות או חצי קופסת עגבניות מרוסקות או כף גדושה מאוד של רסק עגבניות משובח

1 בצל מרוסק  או קצוץ דק מאוד

2 גבעולי סלרי קצוצים דק כולל הגבעול והעלים

איך

הכי פשוט בעולם.

לסיר מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ואת הבצל. מאדים את הבצל על להבה נמוכה כחמש דקות. לא משחימים.

מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה או שתיים.

מוסיפים את הסלרי ואת הגריסים.

מוסיפים את המים ואת התבלינים ומבשלים עד שהגריסים רכים והמרק מסמיך. בערך חצי שעה.

זהו.

קל, נכון?

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ריזוטו אספרגוס לימון

מי האמין שאספרגוס יכול להיות טעים כל כך? שנים אני עוברת ליד הירק הזה, טועמת פה טועמת שם ואף פעם לא ממש עפתי עליוֿ (טוב,

מרק שושברק בעגבניות

קודם כל הירגעו!! אין צורך להכין בצק בבית אפשר לקנות אותו היום  בכל חנות אסייתית. בצק הטורטוליני נמכר חתוך ומוכן למילוי, עגול או מרובע, ומכינים

סינטה צרובה בקרם קוקוס תאילנדי

אני לא בטוחה שאצליח להעביר את ההנחיות למתכון הזה ומי שמצליח להכין אותו, זוכה להכין מנה נפלאה נפלאה שהיא גם נורא פשוטה, מהירה וקלה להכנה

לביבות ירק ושקדים

לא סוד שאני אוהבת ירקות ולא סוד שאני אוהבת קציצות. עכשיו סגר. כולנו בבית. מה שאומר בעצם: לפחות שתי ארוחות ביום. אחת מהן חייבת להיות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.