עוף ביין הוא מאכל צרפתי קלאסי וזו מנה אלגנטית נהדרת.
במרכז צרפת מבשלים אותו ביין אדום ובצפון צרפת, באזור אלזס מבשלים אותו ביין לבן, שם גם מוסיפים לו מעט שמנת מתוקה לקראת סוף הבישול.
תאכל׳ס…טעים.
יש מליון מתכונים לעוף ביין אבל המשותף לכולם שהעוף מתבשל ביין ובירקות שורש.
דרך אחת היא בתום הבישול להוציא את ירקות השורש ולהשאיר רוטב נקי וחלק לעוף.
דרך אחרת היא לקצוץ קטן ודק את ירקות השורש כך שהם כמעט ולא מורגשים ברוטב.
אפשר לקצוץ אותם גס יותר וזה טעים ונגיס (וזה מה שעשיתי עכשיו)
אפשר לפרק את העוף מהעצמות ולהחזיר אותו לרוטב , באמת שאין ספור דרכים לבשל ולהגיש את העוף ביין.
אבל בסופו של דבר כולם מתקבלים בטעם עשיר ונפלא של יין, הצבע האדום נספג בבשר העוף הלבן וצובע אותו בחום כהה והטעם עשיר ונפלא. בעיקר עם פירה או פולנטה.
זה הקוק או וואן שלי וככה אוהבים אותו אצלנו בבית.
מה
עוף שלם חתוך לפיסות או חלקי עוף שאוהבים
1/2 בקבוק יין אדום יבש
1 כרישה גדולה פרוסה לטבעות
2 גזרים קצוצים לקוביות
1 ראש סלרי קצוץ לקוביות
3-4 שיני שום כתושות
עלי מרווה, רוזמרין וטימין
מלח, פלפל
כפית רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים או ציר עוף
200 גרם חזה אווז מעושן או נקניק מעושן כלשהו
שמן זית
איך
לסיר רחב ונוח מוסיפים 3-4 כפות שמן זית, מחממים את השמן ומוסיפים את חלקי העוף, מטגנים עד שהעוף מזהיב והופכים לצד שני, מטגנים ומזהיבים.
ֿמוציאים מהסיר.
מוסיפים לסיר (לא שוטפים אותו) את האווז המעושן ומטגנים עוד דקה או שתיים. מוסיפים את ירקות השורש ואת השום ומטגנים כ-5 דקות, בוזקים מלח ופלפל.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את היין, מרתיחים ומבשלים על להבה גבוהה כ-5 דקות.
מנמיכים ומוסיפים את ציר העוף/המים, מרתיחים, מערבבים וטועמים, מתקנים תיבול בהתאם. .
מוסיפים את חלקי העוף המטוגנים ואת עשבי התיבול, מכסים, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה לפחות שעה עד שעה וחצי.