עוף ביין בסגנון צרפתי

עוף ביין הוא מאכל צרפתי קלאסי וזו מנה אלגנטית נהדרת.

במרכז צרפת מבשלים אותו ביין אדום ובצפון צרפת, באזור אלזס מבשלים אותו ביין לבן, שם גם מוסיפים לו מעט שמנת מתוקה לקראת סוף הבישול.

תאכל׳ס…טעים.

יש מליון מתכונים לעוף ביין אבל המשותף לכולם שהעוף מתבשל ביין ובירקות שורש.

דרך אחת היא בתום הבישול להוציא את ירקות השורש ולהשאיר רוטב נקי וחלק לעוף.

דרך אחרת היא לקצוץ קטן ודק את ירקות השורש כך שהם כמעט ולא מורגשים ברוטב.

אפשר לקצוץ אותם גס יותר וזה טעים ונגיס (וזה מה שעשיתי עכשיו)

אפשר לפרק את העוף מהעצמות ולהחזיר אותו לרוטב , באמת שאין ספור דרכים לבשל ולהגיש את העוף ביין.

אבל בסופו של דבר כולם מתקבלים בטעם עשיר ונפלא של יין, הצבע האדום נספג בבשר העוף הלבן וצובע אותו בחום כהה והטעם עשיר ונפלא. בעיקר עם פירה או פולנטה.

זה הקוק או וואן שלי וככה אוהבים אותו אצלנו בבית.

מה

עוף שלם חתוך לפיסות או חלקי עוף שאוהבים

1/2 בקבוק יין אדום יבש

1 כרישה גדולה פרוסה לטבעות

2 גזרים קצוצים לקוביות

1 ראש סלרי קצוץ לקוביות

3-4 שיני שום כתושות

עלי מרווה, רוזמרין וטימין

מלח, פלפל

כפית רסק עגבניות

2 כוסות מים רותחים או ציר עוף

200 גרם חזה אווז מעושן או נקניק מעושן כלשהו

שמן זית

איך 

לסיר רחב ונוח מוסיפים 3-4 כפות שמן זית, מחממים את השמן ומוסיפים את חלקי העוף, מטגנים עד שהעוף מזהיב והופכים לצד שני, מטגנים ומזהיבים.

ֿמוציאים מהסיר.

מוסיפים לסיר (לא שוטפים אותו) את האווז המעושן ומטגנים עוד דקה או שתיים. מוסיפים את ירקות השורש ואת השום ומטגנים כ-5 דקות, בוזקים מלח ופלפל.

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים את היין, מרתיחים ומבשלים על להבה גבוהה כ-5 דקות.

מנמיכים ומוסיפים את ציר העוף/המים, מרתיחים, מערבבים וטועמים, מתקנים תיבול בהתאם. .

מוסיפים את חלקי העוף המטוגנים ואת עשבי התיבול,  מכסים, מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה לפחות שעה עד שעה וחצי.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חטיפי חומוס ופול

בכל פיצוציה ופיצוחיה אפשר למצוא קטניות מטגנות: חומוס, פול, אפונה. זה מלוח, זה טעים והכי מתאים עם משקה חריף. אצל אמא שלי, שהאורחים לא פסקו

סופלאקי עוף ואורז יווני

ככה פתאום בסוף פברואר חום כבד יורד. הניחוח של הלימונים הצהובים מסחרר אותי, הירוק העז של התרד גורם לי לבהות בו שוב ושוב. לימון ותרד

הדורדון

לדורדון  Dordogne אנחנו מגיעים אחרי 4 ימים בברטאני ושלושה ימים בנורמנדי. ואנחנו מתרגשים לקראת ההפתעות הרבות שהוא מכין לנו. המון שיק וחינניות צרפתית. ארכיטקטורה, טירות,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.