חצילים בעגבניות של אבא שלי

חצילים הם אהבה גדולה.

זר לא יבין זאת. ֿ

אבל כל מי שאוהב חציל מכיר את האחווה הזו.

הירק הנפלא הזה, שהוא ים תיכוני וממנו מכינים עשרות אולי מאות תבשילים נמצא במיטב המטבחיםש אימצו אותו לחיקם, והוא עמוד התווך במטבח האיטלקי, היווני, הטורקי והבלקני בכלל ואפילו הצרפתי בחלק של הריביירה הצרפתית.

המרוקאים מכינים ממנו ריבת חצילים מעלפת.

אין כמו חציל.

אבל חציל ועגבניות…..זה כבר טירוף מושלם שמזמין… איך לא….פרוסת חלה עבה.

חובה. שיהיה עם מה לספוג את הרוטב הטעים הזה.

את החצילים האלה בישל אבא שלי עבורנו כשהיינו ילדים. תאכלס מי שלימד אותו להכין אותם זו אמא שלי אבל

קראנו להם החצילים של אבא.

במקור הוא הוסיף להם קוביות בשר בקר מבושלות וזו היתה ארוחת צהריים שלנו.

החציל הזה טעים כמו שהוא גם בלי בשר.

מה

2 חצילים שמנמנים עדיפות לבלאדי

3-4 שיני שום פרוסות

חצי לימון

מלח, פלפל

פפריקה וכורכום

צ׳ילי

שמן זית

כף רסק עגבניות או 1/4 כוס עגבניות מסוננות (מיץ)

1/2-1 כוס מים חמים

איך 

קולפים את החציל מחלקים אותו ל-4 וכל רבע ל-2 לאורך.ֿ

חותכים את הרצועות הארוכות שהתקבלו – לשניים לרוחב.

ממלאים סיר עם מים וסוחטים לתוכם את  הלימון, מביאים לרתיחה ומוסיפים את רצועות החציל. מבשלים במשך כרבע שעה.

מסננים.

בינתיים במחבת נוחה ורחבה מוסיפים שמן זית ומטגנים את השום, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה או שתיים,

מוסיפים את התבלינים ומוסיפים את החצילים המבושלים והמסוננים.

מוסיפים חצי כוס מים, מערבבים, מכסים ושולחים לבישול של כחצי שעה על להבה קטנה או עד שהחצילים רכים.

אם המים מתאדים במהלך הבישול מוסיפים עוד מעט.

זהו.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טורטה דלה נונה

עוגה ללא תחתית וללא התעסקויות מיותרות. מה שמבטיח רק 5 דקות עבודה והופ….לתנור, לשעה אפייה. רכה ונמסה בפה. נהדרת. משהו קורה בעוגה שאין לה תחתית

תבשיל ראש סלרי בסגנון טורקי

הטורקים קוראים לזה Zeytinyağlı kereviz. אל תנסו אפילו לבטא את זה. יהודי טורקיה והבלקן קוראים  לזה: אפיו. ואכלתי אותו לראשונה אצל חברתי ויקי שהיא בשלנית

בשר בקר צלוי

בעצם אני שומרת לעצמי את המתכון הנפלא הזה, של סינטה מתובלת, שצליתי היטב על הגריל ובסופו של דבר השתמשתי בו למילוי טורטיות. תאכלס בפעם הבאה

ברוסקטה – מלכת המטבח הטוסקני

לכל מטבח יש את הפטנטים שלו, ההתפתחויות הטבעיות שלו, המאכלים ושיטות הבישול שמכתיבים לו מזג האויר והתנאים הגיאוגרפיים. זה לא מקרי שבמערב אירופה ומרכזה ממעטים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.