בבית אצלינו משתגעים על עלי גפן.
תמיד בעונה אני רצה לשווקים וקונה אותם טריים, חולטת במים רותחים חצי דקה ויש לי עלים נפלאים למילוי.
כשאין עלי גפן בעונה, אני ממלאת עלי מנגולד, עלי תרד וגם לשון הפר.
את כולם תמיד באותו סגנון ערבי מקומי נפלא וחמצמץ.
לאחר שטעמתי את עלי הגפן במסעדה טורקית נהדרת באיסטנבול החלטתי למלא גם בסגנון הטורקי.
מה
40-50 עלי גפן אם הם משומרים כדאי להשרות אותה מספר דקות במים רותחים ולקטום את הגבעול המיותר
1 כוס אורז עגול
3 כפות דובדבנים חמוצים או זרשק קצוצים קטן + עוד 3 כפות לפיזור על עלי הגפן
שמן זית
200 גרם בשר בקר טחון (לא הכרחי)
מלח, פלפל,
בצל בינוני מרוסק
1/2 כפית קינמון
2 כפות נענע מיובשת
מלח ופלפל שחור
לרוטב
4 כפות רכז רימונים
2 כוסות מים רותחים
מלח, פלפל
מעט שמן זית
איך
פורשים את עלי הגפן על משטח.
מניחים את האורז בקערה ושופכים עליו מים רותחים מכסים ומשאירים כחצי שעה, מסננים.
מעבירם לקערה חדשה.
מוסיפים לתוכה את הדובדבנים, הבצל, הבשר, התבלינים מלבד המים ושמן זית.
ממלאים את העלים ומגלגלים בעדינות, מניחים בסיר שטוח ורחב כשהתפר כלפי מטה.
כך עד שממלאים את כל העלים.
מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים בזהירות על עלי הגפן ומפזרים מעל העלים זרשק או דובדבנים מיובשים.
מניחים מעל העלים צלחת שתהווה משקולת ומכסים במכסה הסיר.
מרתיחים, מנמיכים ומבשלים עוד כשעה עד שהעלים רכים והנוזלים התאדו.
אם המים התאדו לפני תום הבישול אפשר להוסיף עוד מעט.