עלי גפן בסגנון טורקי

בבית אצלינו משתגעים על עלי גפן.

תמיד בעונה אני רצה לשווקים וקונה אותם טריים, חולטת במים רותחים חצי דקה ויש לי עלים נפלאים למילוי.

כשאין עלי גפן בעונה, אני ממלאת עלי מנגולד, עלי תרד וגם לשון הפר.

את כולם תמיד באותו סגנון ערבי מקומי נפלא וחמצמץ.

לאחר שטעמתי את עלי הגפן במסעדה טורקית נהדרת באיסטנבול החלטתי למלא גם בסגנון הטורקי.

מה 

40-50 עלי גפן אם הם משומרים כדאי להשרות אותה מספר דקות במים רותחים ולקטום את הגבעול המיותר

1 כוס אורז עגול

3 כפות דובדבנים חמוצים או זרשק קצוצים קטן + עוד 3 כפות לפיזור על עלי הגפן

שמן זית

200 גרם בשר בקר טחון (לא הכרחי)

מלח, פלפל,

בצל בינוני מרוסק

1/2 כפית קינמון

2 כפות נענע מיובשת

מלח ופלפל שחור

לרוטב

4 כפות רכז רימונים

2 כוסות מים רותחים

מלח, פלפל

מעט שמן זית

איך 

פורשים את עלי הגפן על משטח.

מניחים את האורז בקערה ושופכים עליו מים רותחים מכסים ומשאירים כחצי שעה, מסננים.

מעבירם לקערה חדשה.

מוסיפים לתוכה את הדובדבנים, הבצל, הבשר, התבלינים מלבד המים ושמן זית.

ממלאים את העלים ומגלגלים בעדינות, מניחים בסיר שטוח ורחב כשהתפר כלפי מטה.

כך עד שממלאים את כל העלים.

מערבבים את חומרי הרוטב ושופכים בזהירות על עלי הגפן ומפזרים מעל העלים זרשק או דובדבנים מיובשים.

מניחים מעל העלים צלחת שתהווה משקולת ומכסים במכסה הסיר.

מרתיחים, מנמיכים ומבשלים עוד כשעה עד שהעלים רכים והנוזלים התאדו.

אם המים התאדו לפני תום הבישול אפשר להוסיף עוד מעט.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחמניות חמאה עם צימוקים ושקדים

לחמניות חמאה עם צימוקים ושקדים ובאמת… כל מילה מיותרת. אני משתגעת עליהן, הן רכות וכשהן יוצאות מהתנור כל הבית מריח צימוקים ושקדים. ריח של חג

מרק דלעת וחומוס בטעמי סתיו

המרק הזה, של אמא שלי, בישר על בוא הסתיו. אכלנו אותו בערב סוכות הראשון – בישיבה הראשונה בסוכה. הוא בישר על בוא הסתיו. הדלעת הכתומה

קציצות דג בקארי וירקות

קציצות דג בקארי וחלב קוקוס, מעט ירקות שסופגים את הטעם הנפלא וזו אחת הארוחות הכי קלילות, הכי מוצלחות והכי טעימות בקיץ הלוהט הזה. קצת מתאילנד,

תבשיל מנגולד וחומוס מרוקאי

אני לא משתגעת על קטניות. אמא שלי לא בישלה יותר מידי מהן. היה חומוס בקוסקוס, היה מרק עדשים בתשעה באב (אות וסימון לאבלות), היה פעם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.