מטבוחה Matbucha
איספור דרכים להכין מטבוחה.
וכשאין עגבניות אדומות ועסיסיות שמתאימות להכנת המטבוחה, אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסא (אני מעדיפה את האיטלקיות שהן לא חמוצות).
כדאי ורצוי להשתמש בעגבניות טריות הן צריכות להיות אדומות מאוד, רכות מאוד ועסיסיות: מסמנים איקס בתחתית, מניחים בקערה ושופכים מעל בזהירות מים רותחים. מניחים 3-4 דקות, שולפים מהמים ומקלפים את הקליפה בקלות.
קוצצים לקוביות קטנות ומניחים בסיר יחד עם הנוזלים שלהן.
אפשר להוסיף פלפל חריף ירוק טרי קצוץ ואפשר לקלות אותו קודם, לקלף את הקליפה ולקצוץ.
5-6 עגבניות אדומות עסיסיות ורכות קלופות וקצוצות או קופסת עגבניות מרוסקות
3-4 שיני שום כתושות
1-2 פלפלים ירוקים או אדומים קצוצים (כדאי לצלות אותם קודם, לקלף את הקליפה ולקצוץ לא חובה)
½ כפית פפריקה
מלח, שמן זית
מים – מעט מאוד ורק אם העגבניות לא בשלות ומגירות נוזלים משלהן או אם מדובר בעגבניות משומרות
המטבוחה חייבת, חייבת להתבשל שעות ארוכות על הגז.
אפשר לקצר תהליכים ולבשל פחות זמן, אבל הטעם יהיה בהתאם (טעים, אבל לא כמו הארוכה שהופכת לריבה).
בסיר מוסיפים את העגבניות, השום והמלח. מוסיפים גם את הפלפל הירוק הקצוץ.
מבשלים עם מכסה, על להבה נמוכה ביותר במשך לפחות שעתיים עד שלוש לפעמים אני מבשלת כארבע חמש שעות.
אם הנוזלים של העגבניות. מתאדים, מוסיפים מים שוב ושוב בכל פעם כף או שתיים לא יותר.
15 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים פפריקה ושמן וממשיכים לאדות את יתרת הנוזלים.
בעצם, המטבוחה חייבת להישאר רק עם השמן והעגבנייה המאודה והמבושלת.
אסור שיוותר במטבוחה אפילו גרם אחד של מים. רק שמן.