גריסי פנינה זהובים בסיר שלכם
אכלתי אותם במסעדה טורקית נהדרת. צ׳ייה.
במקום תוספת של אורז, או קוסקוס או פתיתים יש תחליף ראוי, טעים ומיוחד : גריסי פנינה.
באיסטנבול טיגנו אותם עם פתיתים ארוכים, מה שאנחנו אוהבים לכנות ״אורז בן גוריון״.
זה נפלא ביחד.
מה
1.5 כוסות גריסי פנינה
1/2 כוס אורז בן גוריון או פתיתים עגולים
3.5 כוסות מים רותחים
שמן זית
מלח ופלפל
איך
הכי פשוט בעולם.
מסיפים שמן לסיר ומוסיפים את אורז בן גוריון מטגנים אותו עד שהוא מזהיב-משחים מאוד.
מוסיפים לו את גריסי הפנינה ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים מלח ופלפל ומים רותחים.
מעבירים ללהבה קטנה, מכסים ומבשלים בערך 15-20 דקות.
מפוררים עם מזלג.