אחד המתכונים הכי אהובים והכי נצפים בבלוג הוא בורגול טורקי משגע, המתכון כאן :
והוא משגע. כמובן שאפשר להחליף את הבורגול באורז ולקבל תוצאה דומה וטעימה לא פחות.
החלטתי להכין עוד מתכון אורז מהמטבח המופלא הזה, אורז שהוא עשיר בטעמים, חגיגי ומלכותי.
ממש אורז של סולטנים.
סגנון בישול האורז פה הוא בדיוק הנהוג במטבח הפרסי. מבשלים את האורז בנפרד ואחר כך מאחדים אותו עם יתר המרכיבים.
גם סגנון ההגשה מגניב ומיוחד.
מה
2 כוסות אורז בסמטי
2 גזרים חתוכים לגפרורים (אפשרי מגוררים גס)
1 בצל גדול קוביות
2 שיני שום
מקל קינמון
1/2 כפית זרעוני כמון (או רבע כפית כמון טחון)
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה או נענע קצוצה (אני מעדיפה נענע זה יותר מיוחד)
שליש כוס צימוקים כהים (אפשר גם בהירים אבל הכהים נותנים קונטרה לצבעי האורז וזה יפה)
1/2 פיסטוקים קצוצים וקלויים (אפשרי גם שקדים קלויים, או אגוזי מלך או כל פיצוח אחר שאוהבים, הטורקים משתגעים על פיסטוקים)
מעט גבעולי עירית לקישוט (לא חובה)
איך
בסיר נוח יש להוסיף את 3-4 כפות שמן זית ולטגן את הבצל עד שמזהיב, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הגזר, בוזקים מעל קורט מלח וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות.
מוסיפים את הכמון ומטגנים עוד דקה, מוסיפים מלח, פלפל ומקל קינמון ומסירים מהאש.
מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
בינתיים בסיר נפרד ממלאים מים (כמו לפסטה) ומוסיפים כף מלח, מרתיחים ומוסיפים את האורז הבסמטי.
מבשלים בדיוק 7 דקות על השעון לא דקה יותר.
מסירים מהאש ושוטפים במים קרים, מסננים היטב מכל הנוזלים.
מוסיפים את האורז מעל תערובת הבצל והגזר (לא מערבבים רק מניחים מלמעלה).
מוסיפים עוד 1/4 כוס מים ומעבירים ללהבה הכי נמוכה שיש, מכוסה למשך 30 דקות.
מכבים ונותנים לאורז לנוח כרבע שעה.
לפני ההגשה מעבבים את האורז ומוסיפים את הנענע או הפטרוזיליה הקצוצה.
מגישים עם פיסטוקים קצוצים.
צורת הגשה כמו בצילום
לוקחים קערה בגודל המתאים וממלאים אותה באורז החם, בכף גדולה דוחסים היטב היטב את האורז.
מניחים צלחת הגשה על הקערה והופכים בבת אחת ובזהירות.
האורז יוצא כגוש אחד.
מפזרים מעל את הפיסטוקים ובמרכז נועצים בעדינות כמה גבעולי עירית.
חג שמח.