פילה דג בצלפים ויין לבן

אין יותר מידי להכביר מילים על המנה המעודנת, האצילית והמרשימה הזו.

והיא גם כל כך קלה להכנה.

אפשר להכין את הרוטב בנפרד ואת הדגים בנפרד מראש ורק לקראת הארוחה, לחמם מעט את הדגים ואת הרוטב

ולאחד את השניים למאכל אלוהי ועדין במיוחד.

מה

4 פילה דג ללא העור

1/2 כוס קמח

מלח, פלפל, שמן זית

צלפים במלח או בחומץ (אם הם במלח חובה לשטוף היטב ולהשרות כחצי שעה במים קרים)

פטרוזיליה קצוצה

2-3 שאלוטס קצוצים דק או בצל אדום

שמן זית

2 שיני שום קצוצים דק

1/2 כוס יין לבן

1/2 לימון סחוט

50 גרם חמאה (אופציונאלי)

איך

ממליחים את הפילטים משני הצדדים במעט מלח ומניחים בצד לחמש דקות (לא יותר). שוטפים ומייבשים בנייר סופג.

במחבת רחבה עדיף לנון-סטיק, מוסיפים 3-4 כפות שמן זית.

טובלים את פילטי הדג בקמח, מנערים היטב ומטגנים על להבה בינונית משני הצדדים עד שהם מוכנים בערך 2 דקות מכל צד.

כשלוחצים עם האצבע על בשר הדג (בחלק העבה שלו) ומרגישים שהוא מוצק אזי הדגים מוכנים.

מעבירים לצלחת ומניחים בצד.

באותה מחבת (לא שוטפים) מוסיפים עוד 2-3 כפות שמן זית ומטגנים על להבה נמוכה את השאלוטס, אין מזהיבים אותו רק מטגנים בעדינות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הצלפים מסוננים ממים.

מוסיפים את היין הלבן, מגבירים את הלהבה ומאדים אותו בערך 2 דקות.

מוסיפים תבלינים ומיץ לימון, מערבבים טועמים ומתקנים תיבול.

מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החמאה, תוך ערבוב עד שהיא נמסה, מורידים מהאש.

עד כאן אפשר להכין את הכל מראש.

במועד ההגשה:

מחממים את הדגים בתנור למספר דקות ואת הרוטב על הכיריים.

מניחים פילט דג על צלחת ומעל יוצקים מהרוטב.

מקשטים בעירית או במה שרוצים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חלומי צלויה בעלי גפן

עוד מאכל טעים מהמטבח היווני הנפלא הזה, שלא מפסיק לספק מתנות טעימות ומיוחדות. מטבח שכל כולו ים תיכון, שמן זית וטעמים שכולנו מכירים – מפה.

פאי בקר ביין ובצק עלים

    בעצם, הטוב הזה מבוסס על האינגליש פאי, הפאי האנגלי שהאנגלים מתים עליו. הם מכינים אותו מבשר בקר, טלה, עופות ואפילו דגים. התבשיל עצמו

ארטישוק אלה רומאנה

שני סוגי תבשילי ארטישוק מוכרים ברומא : אלה רומאנה ואלה ג׳ודאייקה. אלה ג׳ודאייקה זה הארטישוק המטוגן בשמן עמוק טעים להפליא, והוא הובא על ידי היהודים

מרק החרירה של אמא שלי

המרק המרוקאי האולטימטיבי  מה יש לומר על מרקים בארץ מוכת שמש כמו שלנו? נדמה שהמטבח הישראלי אימץ בעיקר את המרקים לימות חורף קרים ולא ממש

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.