אחד המתכונים הכי אהובים והכי נצפים בבלוג הוא בורגול טורקי משגע, המתכון כאן :

בורגול טורקי משגע.

והוא משגע.  כמובן שאפשר להחליף את הבורגול באורז ולקבל תוצאה דומה וטעימה לא פחות.

החלטתי להכין עוד מתכון אורז מהמטבח המופלא הזה, אורז שהוא עשיר בטעמים, חגיגי ומלכותי.

ממש אורז של סולטנים.

סגנון בישול האורז פה הוא בדיוק הנהוג במטבח הפרסי. מבשלים את האורז בנפרד ואחר כך מאחדים אותו עם יתר המרכיבים.

גם סגנון ההגשה מגניב ומיוחד.

מה 

2 כוסות אורז בסמטי

2 גזרים חתוכים לגפרורים (אפשרי מגוררים גס)

1 בצל גדול קוביות

2 שיני שום

מקל קינמון

1/2 כפית זרעוני כמון (או רבע כפית כמון טחון)

מלח, פלפל שחור גרוס

שמן זית

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה או נענע קצוצה (אני מעדיפה נענע זה יותר מיוחד)

שליש כוס צימוקים כהים (אפשר גם בהירים אבל הכהים נותנים קונטרה לצבעי האורז וזה יפה)

1/2 פיסטוקים קצוצים וקלויים (אפשרי גם שקדים קלויים, או אגוזי מלך או כל פיצוח אחר שאוהבים, הטורקים משתגעים על פיסטוקים)

מעט גבעולי עירית לקישוט (לא חובה)

איך 

בסיר נוח יש להוסיף את 3-4 כפות שמן זית ולטגן את הבצל עד שמזהיב, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים את הגזר, בוזקים מעל קורט מלח וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות.

מוסיפים את הכמון ומטגנים עוד דקה, מוסיפים מלח, פלפל ומקל קינמון ומסירים מהאש.

מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.

בינתיים בסיר נפרד ממלאים מים (כמו לפסטה) ומוסיפים כף מלח, מרתיחים ומוסיפים את האורז הבסמטי.

מבשלים בדיוק 7 דקות על השעון לא דקה יותר.

מסירים מהאש ושוטפים במים קרים, מסננים היטב מכל הנוזלים.

מוסיפים את האורז מעל תערובת הבצל והגזר (לא מערבבים רק מניחים מלמעלה).

מוסיפים עוד 1/4 כוס מים ומעבירים ללהבה הכי נמוכה שיש, מכוסה למשך 30 דקות.

מכבים ונותנים לאורז לנוח כרבע שעה.

לפני ההגשה מעבבים את האורז ומוסיפים את הנענע או הפטרוזיליה הקצוצה.

מגישים עם פיסטוקים קצוצים.

צורת הגשה כמו בצילום

לוקחים קערה בגודל המתאים וממלאים אותה באורז החם, בכף גדולה דוחסים היטב היטב את האורז.

מניחים צלחת הגשה על הקערה והופכים בבת אחת ובזהירות.

האורז יוצא כגוש אחד.

מפזרים מעל את הפיסטוקים ובמרכז נועצים בעדינות כמה גבעולי עירית.

חג שמח.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סביצ׳ה וקרם אבוקדו

לא צריך לפחד להכין סביצ׳ה. עקרון אחד או שניים חשובים: דג טרי טרי טרי וחמיצות כלשהי: לימון, ליים, זרעי עגבנייה, כל מה ש״יבשל״ את הדג

ביריאני- אורז הודי עתיר אוצרות

  מאז שאני זוכרת את עצמי התעניינתי באוכל. בעיקר אוכל מהעולם. ה״משכורת״ הראשונה שלי כנערה מתבגרת (בייביסיטר) הוקדשה לסדרת ספרי בישול אוכל מהעולם. ספרים קטנים,

בורגול טורקי משגע

הטורקים קוראים לו פילאף והוא טעים חם, קר, חורף או קיץ. הבורגול ,שהוא חיטה שבורה מבושלת ומיובשת שנגרסה, נפוץ בעיקר במטבח הערבי. הוא מגיע בשלושה

עוף הציידים בגרסת דרום איטליה

זו הגרסה של דרום איטליה לעוף הציידים האיטלקי הקלאסי. מתכון אחר לעוף הציידים של טוסקנה פה:  עוף בנוסח הציידים של טוסקנה. בכל איזור מבשלים את העוף

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.