החום הישראלי מתיש. מתיש.
חום יולי אוגוסט עומד בין האזניים, מעל העיניים, רובץ על הכתפיים ומטפטף במצח.
חם ולח ואוף….מתי יגיע ספטמבר?
ולמי יש כוח לעמוד במטבח?
ובכל זאת, יש משפחה להאכיל….
בורגול, עם חזה עוף, ירק ותיבול מהיר נותנים לי את המענה. רבע שעה ואני מוכנה.
עם סלט ירוק וגדול – אני עוברת עוד ארוחת ערב באחד מערבי הקיץ הלחים והקשים של תל אביב.
מה
1 חזה עוף גדול חתוך לקוביות של 2×2 ס״מ.
1 בצל גדול חתוך לקוביות גסות או לטבעות
1 כוס בורגול גס או כוס גריסי פנינה
1.5 כוסות מים רותחים
1 כף גדושה של רסק עגבניות משובח
מלח, פלפל, שמן זית
מעט גרגרי צ׳ילי גרוס
כוס פטרוזיליה קצוצה.
איך
בסיר נוח להוסיף 3-4 כפות שמן זית ואת הבצל החתוך, להמליח טיפה ולטגן במשך כ-5 דקות עד שהוא מזהיב.
להוסיף את קוביות העוף ולטגן עוד שתי דקות, אין צורך לוודא שהעוף מטוגן לגמרי, כיוון שהוא ממשיך להתבשל בתוך הבורגול.
להוסיף את הבורגול או את גריסי הפנינה, להמליח, לפלפל, להוסיף צ׳ילי וגם רסק עגבניות ולטגן עוד דקה.
להוסיף את המים הרותחים ופטרוזיליה, לערבב, לכסות ולבשל על להבה נמוכה כרבע שעה.
סלט ירקות
וזהו…..