עוגיות סומסום טורקיות באראזק

כל מי שעוקב אחריי יודע שאחד הדברים שהכי אני אוהבת לעשות, בחזרה מחו״ל, זה לשחזר מתכונים שאהבתי במיוחד.
מאפים, לחמים, תבשילים, עוגות ועוגיות, הכל הולך.
ליד המלון באיסטנבול היתה קונדטוריה טורקית שהכינו שם מאפים מטורפים, עוגיות ועוגות, בעיקר מהמטבח הטורקי.
העוגיות הללו תפסו לי את החיך והלב.
הן דקיקות להפליא, פריכות, כמעט נמסות בפה, מתוקות עם טיפת מליחות וטעימות פצצות.
גם סגנון ההכנה שלהן שבה את ליבי (יוטיוב)
ומשם גם למדתי שבמקור העוגיות הללו הן סוריות אבל מכינים אותן בלבנון וגם בטורקיה ויש שינוי קל בין המתכונים של המדינות.
במקור מכינים אותן מגי שזו חמאה מזוקקת אני המרתי לחמאה רגילה
במקור מצפים אותן בסומסום קלוי שעורבב עם סירופ סוכר אבל ויתרתי כי העוגיה מתוקה דיה.
הסורים מצפים את העוגיה מצד אחד סומסום ומהצד השני פיסטוקים קצוצים, נראה לי חלום, אבל החלטתי לדבוק בגרסה הטורקית שמצפים בסומסום משני הצדדים ומוסיפים גם טחינה לעיסה.
במקור כולם מוסיפים מעט שמרים אני המרתי לאבקת אפייה, כיוון שרציתי את העוגיות ממש ממש דקיקות ולא תפוחות.
מה
1 כוס קמח לבן רגיל אפשר להמיר לכוסמין
חצי חבילת אבקת אפייה או כפית מלאה
מעט מלח (חשוב) הוא מוסיף משחק בטעמים בין מתוק למעט מלוח וזה נפלא
110 גרם חמאה רכה רכה בחום החדר
3/4 כוס טחינה גולמית
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום (אין צורך לדחוס)
ביצה אחת בינונית
לציפוי: סומסום רגיל או סומסום קלוי
(מניחים את הסומסום במחבת וקולים על להבה בינונית ללא שומן מערבבים מידי פעם, משגיחים שלא יישרף).
הסומסום הקלוי מוסיף שכבת טעם קלוייה לעוגיה וזה נהדר. הפעם פישטתי את התהליך.
איך 
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מכינים צלחת שטוחה ורחבה ומפזרים עליה את הסומסום.
מכינים תבנית אפייה גדולה עם נייר אפיה או שתי תבניות, מכינים נייר אפיה נוסף בצד ומרית שטוחה ורחבה.
בקערה מקציפים – ביד או במטרפה – את החמאה והסוכר, מוסיפים את הביצה ומקציפים לעיסה, מוסיפים את הטחינה, המלח, אבקת האפיה ובסוף מוסיפים את הקמח.
מערבבים.
מתקבלת תערובת רטובה מאוד וכבדה, שהיא גם מעט דביקה, אבל עדיין ניתן לעבוד איתה בידיים.
שתי דרכים לעצב את העוגיות 
האחת: מגלגלים עיגול בגודל אגוז מלך, משטחים היטב בעזרת הידיים וטובלים אותו בסומסום משני צדדים, טבילה הגונה שמכסה את כל פני העוגיה.
מניחים בתבנית ושומרים על מרווחים כיוון שהעוגיה מתפשטת מעט.
כך ממשיכים עם כל העוגיות.
מכסים את העוגיות בנייר אפייה אחר ועם המרית מועכים ומהדקים את העוגיה, וזאת על מנת לדקק אותה ככל האפשר (סרטון).
דרך שנייה  לגלגל את העיסה לתוך ניילון נצמד למעין נקניק עבה, לקרר היטב ולפרוס לפרוסות דקות ומשם להמשיך כנ״ל.
לאפות 15 דקות בערך עד שהעוגייה זהובה-שחומה.
אם העוגיות נדבקו אחת לשנייה, מפרידים בזהירות עם סכין בין העוגיות, אבל לא מרימים את העוגיות, אלא עד שהן מתקררות לחלוטין, בערך 20 דקות.
מתעלפים.
המלצה: להכין כמות כפולה

170

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פלאפל ביתי של אמא

אני לא בטוחה שיש מאכל שהוא יותר ישראלי מפלאפל. לא סגורה על זה, למרות שהמאכל הזה בבסיסו הוא מצרי. ובמצריים מכינים אותו בכלל מפול והוא

פרעצל

הפרעצל הוא הבייגלה של הגרמנים והאזלסים. משם הוא הגיע לאמריקאים והמאפה המלוח הנהדר הזה, קיבל שם מקום של כבוד וגם בקולינריה העולמית. באלזס אוכלים אותו

מרק מינסטרונה עדשים Minestrone

לכל אחד יש את המיניסטרונה שלו. גם באיטליה אפשר למצוא עשרות סוגי מיניסטרונה. פעם הזמנתי מיניסטרונה בסיציליה וקיבלתי צלחת מרק עדשים חומות עם סלרי קצוץ

עוף בבצל – העוף של סעודת פורים

זהו העוף של פורים. אוכלים אותו בסעודת פורים, ביחד עם החלה שנעצו בו את ״העיניים של המן״. למתכון החלה  חלת פורים – החלה של המן הרשע

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.