כל מי שעוקב אחריי יודע שבבית הזה אוכלים המון קציצות.
וכל הסיבות לכך כבר ידועות זה מכבר.
אבל הכי קל והכי טעים בעיניי אלו הן קציצות פרגיות. קציצות שאני אוהבת לשדך בעיקר לטעמים חמצמצים ולהוסיף ירוקים שוניםֿ
למשל: הקייל.
מכיוון שקייל הוא צמח שגדל מהר מאוד, טעים ונמצא בהישג יד אצלי (אדנית עם קייל ענק שנותן עלים ירוקים ויפים כל השנה)ֿ
החלטתי הפעם לשדך את הקציצות שלי לקייל.
הקייל בעצמו מתבשל די מהר אם מסירים את העורק והגבעול הקשה, שעובר לאורך העלה (או שקונים עלי קייל קטנים וצעירים עם גבעול רך יחסית).ֿ
אני העדפתי להשאיר את הגבעול הקשה ולבשל זמן ארוך יותר עד שהוא התרכך מספיק לטעמי.
כך הרווחתי גם את העלים הירוקים הנפלאים וגם את הגבעול, שלאחר שהוא מתרכך, הוא נגיס, סופג טעמים של הרוטב ובעיניי טעים מאוד.
אפשר לוותר על הגבעול ולקצר את זמן הבישול, אפשר להחליף את הקייל בעלי מנגולד, תרד או אפילו פאק צ׳וי, כולם ירוקים וכולם מתאימים לתבשיל הטעים הזה.
מה
1/2 ק״ג בשר פרגיות טחון גס או קצוץ דק דק
1 כפית לימון כבוש רצוי טחון או קצוץ דק
1 בצל אדום בינוני קצוץ דק
4-5 ענפי פטרוזיליה קצוצים
מלח, פלפל שחור
1 ביצה טרופה
3 כפות פירורי לחם
1/2 כפית אבקת קארי
1/2 כפית ראס אל חנות או בהארט
לרוטב
4-5 שיני שום פרוסות
1 כף גדושה רסק עגבניות (אני מעדיפה איטלקיות)
3-4 כפות שמן זית
צרור של קייל שטוף היטב וקצוץ לרצועות של 1 ס״מ בערך.
מלח, פלפל
1 כפית פפריקה
1 כף לימון כבוש
פלפלון צ׳ילי
2-3 כוסות מים רותחים
איך
קציצות לערבב את כל חומרי הקציצות היטב, להניח בצד למנוחה של 10 דקות. לאחר מכן, בידיים רטובות לגלגל קציצות בקוטר של בערך 4-5 ס״מ, אני אוהבת לשטח אותן מעט ולקבל מעין כפיתות שטוחות.
לחמם מחבת עם מעט שמן צמחי ולטגן את הקציצות קלות עד שנאטמות ומשחימות מעט. להניח על נייר סופג.
לרוטב בסיר רחב להוסיף את שמן הזית ופרוסות השום, לטגן מספר שניות ולהוסיף את רסק העגבניות ולטגן עוד כדקה.
להוסיף את הקייל ולטגן עוד דקה או שתיים, להוסיף את המים הרותחים ואת יתר התבלינים והלימון הכבוש.
אם השארתם את גבעול הקייל העבה יש לבשל בערך כשעה עד שגבעול הקייל רך או כמעט רך, אם משתמשים בקייל עם גבעול רך יידרש פחות זמן. כדאי לבדוק.
לאחר שהקייל כמעט התרכך זה הזמן להוסיף את הקציצות, להרתיח שוב, לכסות, להנמיך ולבשל עוד כחצי שעה.
אם המים התאדו בזמן הבישול, יש להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים.
אני אוהבת שהקציצת רכות, הקייל רך והרוטב מצטמצם וסמיך מעט.