אין לי הרבה מילים להכביר על הלחמניות האלה.

כל מה שאומר, יישאר בגדר אמירה.

אפשר להציץ בסרטון ולראות את הרכות המטורפת, הצבע הנפלא ואם נעצום את העיניים אפשר אפילו להריח את ריח השמרים

העדין והחם שלהן.

הבצק במתכון הזה דביק ואין מה לחשוש, קימוח קל של משטח העבודה, של הידיים ושל המערוך והופ לתנור.

מה

350 גרם קמח ללחם כ- 2.5 כוסות (אפשרי גם קמח כוסמין)

1 ביצה בינונית

כפית גדושה שמרים יבשים או חבילת שמרים 25 גרם טריים

165 גרם חלב – כ 3/4 כוס

40 גרם חמאה רכה רכה בחום החדר חתוכה לקוביות

42 גרם סוכר – כ 4 כפות

כפית שטוחה מלח

חלמון ביצה+ כף מים טרופים למריחה על הלחמניותאיך 

רצוי שהחלב יהיה חמים אבל זה לא קריטי.

לערבל את החלב, שמרים, סוכר, ביצה במטרפה.

להוסיף את הקמח ולהמשיך לערבל עוד דקה או שתיים, רק עד שמתאחד לבצק דביק.

לכסות ולהניח בצד כרבע שעה (השלב הזה אינו קריטי אם אין זמן ניתן לדלג עליו ולעבור לשלב הבא).

להוסיף את קוביות החמאה, אחת אחת, עד שנבלעות בבצק, ולהמשיך ללוש עוד כ 7 דקות, להוסיף את המלח וללוש עוד דקה.

הבצק מאוד מאוד דביק וזה בסדר גמור.

לכסות בניילון נצמד. (אני משתמשת בכובעי רחצה חד פעמיים ששומרת לי מבתי מלון) ולהתפיח כשעה לפחות ועד שמכפיל את נפחו.

בעזרת קלף או מרית, או יד מקומחת, לשפוך את הבצק (שעדיין רך מאוד) על משטח מקומח קלות.

לפזר עוד מעט קמח ולגלגל את הבצק לרולדה ארוכה.

בעזרת סכין חדה לחלק ל-12 חתיכות ולגלגל כל אחת מהן לכדור, סך הכל 12 לחמניות.

להניח על תבנית עם נייר אפיה ולא לשכוח להותיר מקום לתפיחה.

למרוח את הלחמניות בביצה הטרופה ולהתפיח עד שמכפילות את נפחן.

לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות אותן בערך 12 דקות, עד שהן תופחות ומשחימות מאוד.

הלחמניות רכות ואווריריות, ריח השמרים מעלף ועדינות החלב והחמאה מורגשים בכל ביס.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בקלוואת טחינה ואגוזים מהירה ומשגעת

ללא סירופ סוכר, ללא חיתוכים, ללא הינדוסים. מהירה, מגולגלת וטעימה להפליא. באקלוואה עם טחינה גולמית ואגוזים. טבעוניים ממירים את החמאה בשומן אחר מה 4 עלי

חצילים בעגבניות מוצרלה ופרמז׳ן

חצילים קלויים, פרמז׳ן, מוצרלה, עגבניות, בזיליקום. אלה בעיקר הלב הפועם של המטבח האיטלקי. המדהים. מדובר במתכון מנצח, תמיד תמיד כשאני מגישה אותו נרשמות התעלפויות. מה 

רטטוטי חגיגה פרובנסאלית

רטטוי. מילה אחת שמגלמת בתוכה עולם שלם של טעם, צבע, שמש בוהקת וירקות של קיץ. רטטוי. כל הטוב בדרום צרפת ומזרח התיכון, נכנס למחבת ויוצא

קצ׳יו פפה פסטה רומאית

קצ׳יו פפה היא פסטה מאזור לציו שם נמצאת העיר רומא. קצ׳יו היא הגבינה  ופפה הוא פלפל – הכוונה פה לגבינת הפקורינו הרומאית שעושים מחלב כבשים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.