ראגו בקר ברוטב עגבניות ופסטה

כל מי שעוקב אחריי יודע שאני משתגעת על איטליה ועל אוכל איטלקי.

כל מי שעוקב אחריי יודע שאני מבשלת סוגים רבים של ראגו איטלקי, בדגש על בשר בקר.

אז הנה עוד סגנון של ראגו עם בשר והפעם קוביות בשר קטנות ולאו דווקא בשר טחון.

בעצם מדובר בתבשיל קדירה מהמשובחים שיש במטבח האיטלקי ואת הבשר הטחון, תפסו פה קוביות בשר הבקר, שמתרככות בבישול הארוך, סופגות את הטעמים הנפלאים של הרוטב ומשתכשכים בהנאה גדולה בפסטה.

במקרה זה במקרוני נאפוליטני קצר.

מה

1 ק״ג בשר בקר לבישול אורך חתוך לקוביות קטנות בגודל של 2 ס״מ על 2 ס״מ בערך

2 קופסאות עגבניות איטלקיות מרוסקות

2 גזרים

3 ענפי סלרי

1 בצל לבן גדול

4 שיני שום

טימין

מלח, פלפל, שמן זית

פלפלוני צ׳ילי לפי הטעם

2 כוסות יין אדום יבש

1 ליטר מים רותחים

500 גרם פסטה מבושלת מכל סוג שאוהבים.

איך

לחתוך את הירקות – גזר, בצל, סלרי ושום –  בחיתוך גס ולהכניס אותם לתוך מג׳מיקס. לרסק ריסוק דק אבל לא למעוך.

האיטלקים קוראים לזה סופריטו.

לתוך סיר גדול וכבד מוסיפים שמן זית וכשהשמן חם מאוד מוסיפים את קוביות הבקר.

מטגנים עד שהן שחומות מכל הצדדים, בערך 5 דקות.

מוציאים את הבשר ומוסיפים את הירקות המרוסקים, מטגנים עוד חמש דקות ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמן זית.

מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את היין האדום ומרתיחים 2-3 דקות.

מוסיפים את יתר התבלינים, העגבניות והמים, מרתיחים, מנמיכים ומעבירים ללהבה קטנה.

מבשלים עד שהבקר רך רך וממש מתפורר עם נגיעת מזלג.

בערך 3-4 שעות.

כדאי לבדוק במהלך הבישול שהנוזלים לא התאדו, אם כן, מוסיפים לפי הצורך.

זהו.

מזל טוב, יש לכם ראגו קוביות בקר איטלקי למהדרין.

קצת בזייליקום קצוץ ואתם בגן עדן.

הערה אני אוהבת להוסיף את הפסטה המבושלת לרוטב הבקר והעגבניות ולהמשיך לבשל עוד 2-3 דקות לספיגת הטעמים.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בורקס מצות לפסח

היופי במצות הוא, שכשמרטיבים אותן וממתינים מעטֿ, הן מתרככות ומתמסרות לכל פעולה. וגם אם הן נשברות קצת – לא קרה כלום. הכנתי סוג של בורקסים

סלט סלמון

מסתבר שהישראלים מתים על סלמון. זה דג מספר אחד בישראל.ֿ מצחיק שהדג הזה, שגדל דרך קבע בנהרות קרים, התנחל בלבבות ובקיבות של אחת המדינות החמות

סינטה צרובה בקרם קוקוס תאילנדי

אני לא בטוחה שאצליח להעביר את ההנחיות למתכון הזה ומי שמצליח להכין אותו, זוכה להכין מנה נפלאה נפלאה שהיא גם נורא פשוטה, מהירה וקלה להכנה

מעטפות פילו במילוי תרד וגבינות

כל כך הרבה מתכונים למאפי תרד וגבינה יש. כולם טעימים כולם יפים, כולם קריספיים אבל המאפים הללו טיפה׳לה מיוחדים והמילוי העשיר נהדר. הם כאלו דקיקים,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.