עוגת ריקוטה ושקדים

זו העוגה הכי קלה בעולם.

מפרידים, מקציפים, מערבבים ושולחים לתנור.

זהו.

כשהיא מצטננת ונוגסים בה, מקבלים טעם שקדים עשיר, התוך שלה לח ועסיסי, כמעט כמו מרציפן חלק ועדין.

מה

300 גרם ריקוטה

4 ביצים מופרדות

1.5 כוסות סוכר

2.5. כוסות שקדים טחונים

קליפת לימון מגוררת משני לימונים

קורט מלח

כף תמצית ווניל אמיתית

120 גרם חמאה רכה רכה בחום החדר.

2-3 כפות שקדים פרוסים

איך 

מחממים תנור ל-160 מעלות.

בקערה נקייה מוסיפים את החלבונים ומחצית הסוכר ומקציפים לקצף יציב ותפוח.

לקערה אחרת מוסיפים את החמאה ויתרת הסוכר ומקציפים (אין צורך לשטוף את המקצף) עד שהתערובת חלקה.

מוסיפים את החלמונים, המלח והווניל וקליפת הלימון.

מוסיפים את הריקוטה והשקדים הטחונים.

מקפלים בעדינות את החלבונים המוקצפים.

יוצקים לתבנית עגולה ומשומנת – אני ממליצה לשמן ולקמח גם את הדפנות היטב –  מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.

ואופים כשעה עד שהעוגה מתייצבת.

כדאי לצנן אותה  היטב לפני שחותכים ועדיף לשמור אותה במקרר.

העוגה ״נופלת״ טיפה במרכז, זה בסדר גמור.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קציצות פרגית עוף וחצילים

תשמעו סיפור: אני גרה בבניין שהוא בניין “כמו של פעם”. יש לנו דף פייסבוק משותף ואנחנו מחליפים, דעות, רעיונות, עזרה הדדית וגם מבלים ביחד בחצר

קובלר פירות יער משגע

קובלר הוא קינוח מפורסם שנולד בקולוניות הבריטיות והוא האח האלגנטי של הקראמבל. בעוד שאת הקראמבל מכינים על ידי ערבוב רשלני של המרכיבים, את הקובלר צריך

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.