זו העוגה הכי קלה בעולם.
מפרידים, מקציפים, מערבבים ושולחים לתנור.
זהו.
כשהיא מצטננת ונוגסים בה, מקבלים טעם שקדים עשיר, התוך שלה לח ועסיסי, כמעט כמו מרציפן חלק ועדין.
מה
300 גרם ריקוטה
4 ביצים מופרדות
1.5 כוסות סוכר
2.5. כוסות שקדים טחונים
קליפת לימון מגוררת משני לימונים
קורט מלח
כף תמצית ווניל אמיתית
120 גרם חמאה רכה רכה בחום החדר.
2-3 כפות שקדים פרוסים
איך
מחממים תנור ל-160 מעלות.
בקערה נקייה מוסיפים את החלבונים ומחצית הסוכר ומקציפים לקצף יציב ותפוח.
לקערה אחרת מוסיפים את החמאה ויתרת הסוכר ומקציפים (אין צורך לשטוף את המקצף) עד שהתערובת חלקה.
מוסיפים את החלמונים, המלח והווניל וקליפת הלימון.
מוסיפים את הריקוטה והשקדים הטחונים.
מקפלים בעדינות את החלבונים המוקצפים.
יוצקים לתבנית עגולה ומשומנת – אני ממליצה לשמן ולקמח גם את הדפנות היטב – מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
ואופים כשעה עד שהעוגה מתייצבת.
כדאי לצנן אותה היטב לפני שחותכים ועדיף לשמור אותה במקרר.
העוגה ״נופלת״ טיפה במרכז, זה בסדר גמור.