אני משתגעת על המילפיי הזה. ממש.
הפרוסות הדקיקות של תפוחי האדמה נעשים קראנצ׳ים ופריכים, הטעמים חזקים ונהדרים ואי אפשר להפסיק ולנגוס בהם.
אם יש מנדולינה העבודה ממש קלי קלוטו, אם אין, אז לא נורא, משתמשים בסכין חדה מאוד.
בזהירות.
אופים את תפוחי האדמה כמו שאופים מילפיי בצק עלים.
אני אוהבת לסדר על תחתית צלחת כמה פרוסות ומעליהם לצקת בשר בקר עשיר ברוטב (כמו הבף בורגיניון תפוזים).
מה
3-4 תפוחי אדמה דזירה בינוניים מקורצפים עם הקליפה
מלח, פלפל שחור
טימין קצוץ
שמן זית.
שתי תבניות זהות + נייר אפייה
איך
מחממים תנור ל-200 מעלות.
בעזרת סכין חדה, או מנדולינה, פורסים דק דק את תפוחי האדמה לעיגולים.
מניחים נייר אפייה על אחת התבניות, משמנים, ממלחים ומפלפלים ומפזרים מחצית מהטימין.
מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה ומעליהם שוב משמנים, ממליחים ומפלפלים, מפזרים את יתרת הטימין.
מכסים בנייר אפייה נוסף ומניחים מעל תבנית שנייה.
אופים בתנור במשך כ-30-40 דקות עד שתפוחי האדמה שחומים והריח משגע את כולם בבית.