זו העוגה הכי קלה בעולם.

מפרידים, מקציפים, מערבבים ושולחים לתנור.

זהו.

כשהיא מצטננת ונוגסים בה, מקבלים טעם שקדים עשיר, התוך שלה לח ועסיסי, כמעט כמו מרציפן חלק ועדין.

מה

300 גרם ריקוטה

4 ביצים מופרדות

1.5 כוסות סוכר

2.5. כוסות שקדים טחונים

קליפת לימון מגוררת משני לימונים

קורט מלח

כף תמצית ווניל אמיתית

120 גרם חמאה רכה רכה בחום החדר.

2-3 כפות שקדים פרוסים

איך 

מחממים תנור ל-160 מעלות.

בקערה נקייה מוסיפים את החלבונים ומחצית הסוכר ומקציפים לקצף יציב ותפוח.

לקערה אחרת מוסיפים את החמאה ויתרת הסוכר ומקציפים (אין צורך לשטוף את המקצף) עד שהתערובת חלקה.

מוסיפים את החלמונים, המלח והווניל וקליפת הלימון.

מוסיפים את הריקוטה והשקדים הטחונים.

מקפלים בעדינות את החלבונים המוקצפים.

יוצקים לתבנית עגולה ומשומנת – אני ממליצה לשמן ולקמח גם את הדפנות היטב –  מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.

ואופים כשעה עד שהעוגה מתייצבת.

כדאי לצנן אותה  היטב לפני שחותכים ועדיף לשמור אותה במקרר.

העוגה ״נופלת״ טיפה במרכז, זה בסדר גמור.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ארטישוק טרי באפונה אביבית זהובה

אני רואה ארטישוק ואני עוצמת עיניים: הנה סבתא ממה אסתר יושבת על כסא לבן במטבח לרגליה שני קרטונים עמוסים בארטישוק אביב ירוק ועוקצני, בידיים שהשחירו

פנינים של גריסים

גריסי פנינה זהובים בסיר שלכם אכלתי אותם במסעדה טורקית נהדרת. צ׳ייה. במקום תוספת של אורז, או קוסקוס או פתיתים יש תחליף ראוי, טעים ומיוחד :

בטטות צלויות בתנור

פעם, כדי לקנות בטטות קטנות ועדינות, היינו חייבים לקנות את הקלקל שהכיל מספר בודד של בטטות במחיר עצום. היום, בכל הדוכנים בשוק, ערימות של בטטות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.