לחמניות חלב מסן סבסטיאן

קוראים להם בספרד Bollos Suizos.

ראיתי אותם במאפיה בסן סבסטיאן, ארץ הבאסקים.

כבר מבעד לזכוכית הקונדטוריה ידעתי שאתאהב בהן.

בשנייה. התאהבתי.

מזכירות מאוד בריוש עשיר וטעים, סוג של לחמניות חלב שיש בהן שביל ארוך ונדיב של סוכר גבישי שמתפצפץ בפה ונשאר קריספי לאחר האפייה.

מה אומר?

בשביל חובבת פחממות כמוני…. אושר עילאי.

המתכון הוא בערך ל-18 לחמניות בינוניות.

מה 

500 גרם קמח לבן (אפשר לערבב)

8 כפות סוכר

קוביית שמרים טריים (50 גרם) או כף וחצי שמרים יבשים

250 מ״ל חלב

2 ביצים בינוניות

קורט מלח

80 גרם חמאה רכה רכה

ביצה טרופה למריחה

לציפוי: 3 כפות סוכר לבן + 1/2 כפית מים

איך 

לקערת מיקסר יש להוסיף את הקמח, הסוכר והשמרים ולערבל 20 שניות.

להוסיף את הביצים ואת החלב וללוש לפחות 5 דקות.

להוסיף את החמאה הרכה בכמה שלבים ולהמשיך ללוש עוד כ-5 דקות.

להוסיף את המלח וללוש עוד דקה.

להתפיח עד שמכפיל את נפחו.

כדאי לשים לב שמדובר בבצק מאוד עשיר וזמן ההתפחה ייתכן ויהיה ארוך מהרגיל.

אני התפחתי במקרר לילה כשהוא מכוסה בניילון נצמד.

לאחר ההתפחה לחלק את הבצק ל-15 כדורים ולהניח על תבנית אפיה במרחק קטן ביניהן (הן תופחות).

למרוח ביצה טרופה ובסכין חדה לחתוך פס בעומק של 1 ס״מ בערך במרכז הלחמניה (כמו בסרטון).

לאחר שהלחמניה תופחת למלא ב״תעלה״ שנוצרה מתערובת הסוכר הרטוב (שהמרקם שלו צריך להיות כמו חול רטוב).

לחמם תנור ל-200 מעלות ולאפות כ-12 דקות, להנמיך ל-180 ולאפות עוד כ-3 דקות עד שהלחמניה שחומה לחלוטין.

כדאי לסובב את התבנית באמצע האפייה.

הלחמניות יוצאות שחומות מאוד, גבישי הסוכר קריספיים והתוך אווירירי ונפלא.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פסטייה מרוקאית של אמא

זו שמחכה בשקט בין כל מאכלי המטבח הידועים, בצנעה. הנפלאה ממרקש – הפסטייה. שכמו אמא, הגיעה ממרקש, זהובה וחמה ומחבקת, וכמו החיים עצמם – מכמינה

עוף בבאקצ׳וי וקייל

גידלתי באקצ׳וי בשיטה הדרופונית. יצא מדהים.ֿ ירוק ויפה וגדול ומלא בחיים. הקפצתי אותו בסגנון אסייתי מהיר עם עוף וזהו. לתבשיל צמחוני/טבעוני משמיטים את העוף. בסך

קציצת סרה מרוקאית בחמין

אמא שלי הכינה את הקציצה הריחנית הזו בעיקר בחמין של החגים. היא היתה מגלגלת אותה לגליל עבה וסימטרי ועוטפת אותה בבד כותנה, דרכו, ספגה הסרה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.