פיננסייר פיסטוקים והל

בואו נדבר על פיננסייר.

העוגיה הקטנה והמטריפה שהצרפתים מחזיקים ליד הקפה שלהם.

מאורכת, עדינה ונקראת – בשל צורתה- על שם מטיל הזהב שנהגו בימים ההם (פיננסייר – פיננסיים).

העובדה שמכינים אותה בעיקר משקדים או פיסטוקים טחונים מקנה לה טעם העשיר ולח וההכנה שלה קלה באופן מביך ביותר.

כל שנדרש היא תבנית, עדיפות לסיליקון (למרות שאני לא מתה על סיליקון אבל פה ממש צריך), מטרפה וקערה.

זהו.

האמת, שבסוג עוגות כאלה, אני מעדיפה לשקול את המצרכים (שזה הדבר הנכון תמיד בקונדטורייה) במקרה הזה תרגמתי את הכמויות לכלי מדידה ביתיים סטנדרטיים.

מה

7.5 כפות סוכר לבן (לא שטחות ולא גדושות)

1 + 1/3 כוסות פיסטוקים טחונים או שקדים טחונים

90 גרם חלבונים – בערך 3 חלבונים של ביצים בינוניות

100 גרם חמאה מומסת

קליפת לימון מגוררת

1 כפית ווניל

טיפנת מלח

1/2 כפית וורדים מיובשים כתושים

2 כפות קמח (לא שטוחות ולא גדושות) (בפסח קמח מצה טחון דק)

1/4 כפית הל טחון (אופציונאלי אבל מוסיף המון)

איך

הכי פשוט בעולם.

לחמם תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.

לערבב את כל היבשים.

להוסיף את החלבונים ולטרוף במטריפה, להוסיף את קליפת הלימון. להוסיף את החמאה המומסת.

לטרוף.

למלא את השקעים – כמעט עד הסוף – בתבנית פיננסייר. אפשרי גם בתבנית למדלנים.

לאפות בערך 14-15 דקות בתנור (עבור פיננסיירים קטנים או 22-24 עבור פיננסיירים גדולים).

אפשר להוסיף פטל טרי לפני האפייה לכל פיננסייר (בגדולים בלבד).

לצנן ולהתעלף.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פיתה טורקית במחבת

פיתה שטוחה או תפוחה, מרובעת או עגולה, או בצורה טבעית, כמו שהתכוון המערוך. במחבת, עם שמרים, נ ה ד ר ת. היוגורט, שהמטבח הטורקי עושה

אתונה, אוכל, מוסיקה ואמנות

  הפוסט מתעדכן מנסיעה לנסיעה.. נחתנו, 21:30 בלילה. בפעם האחרונה שהיינו פה זה היה לטובת עצירת ביניים של כמה שעות. עשינו מה שכל תייר ממוצע

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.