בואו נדבר על פיננסייר.

העוגיה הקטנה והמטריפה שהצרפתים מחזיקים ליד הקפה שלהם.

מאורכת, עדינה ונקראת – בשל צורתה- על שם מטיל הזהב שנהגו בימים ההם (פיננסייר – פיננסיים).

העובדה שמכינים אותה בעיקר משקדים או פיסטוקים טחונים מקנה לה טעם העשיר ולח וההכנה שלה קלה באופן מביך ביותר.

כל שנדרש היא תבנית, עדיפות לסיליקון (למרות שאני לא מתה על סיליקון אבל פה ממש צריך), מטרפה וקערה.

זהו.

האמת, שבסוג עוגות כאלה, אני מעדיפה לשקול את המצרכים (שזה הדבר הנכון תמיד בקונדטורייה) במקרה הזה תרגמתי את הכמויות לכלי מדידה ביתיים סטנדרטיים.

מה

7.5 כפות סוכר לבן (לא שטחות ולא גדושות)

1 + 1/3 כוסות פיסטוקים טחונים או שקדים טחונים

90 גרם חלבונים – בערך 3 חלבונים של ביצים בינוניות

100 גרם חמאה מומסת

קליפת לימון מגוררת

1 כפית ווניל

טיפנת מלח

1/2 כפית וורדים מיובשים כתושים

2 כפות קמח (לא שטוחות ולא גדושות) (בפסח קמח מצה טחון דק)

1/4 כפית הל טחון (אופציונאלי אבל מוסיף המון)

איך

הכי פשוט בעולם.

לחמם תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.

לערבב את כל היבשים.

להוסיף את החלבונים ולטרוף במטריפה, להוסיף את קליפת הלימון. להוסיף את החמאה המומסת.

לטרוף.

למלא את השקעים – כמעט עד הסוף – בתבנית פיננסייר. אפשרי גם בתבנית למדלנים.

לאפות בערך 14-15 דקות בתנור (עבור פיננסיירים קטנים או 22-24 עבור פיננסיירים גדולים).

אפשר להוסיף פטל טרי לפני האפייה לכל פיננסייר (בגדולים בלבד).

לצנן ולהתעלף.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קוגלהוף של שטרסבורג

אפשר לפשל בגדול עם קוגלהוף. אם לא מקפידים על מתכון מדוייק הוא יכול לצאת יבש, כמו לחם או עוגה יבשה. ואם מקפידים על כמויות מדוייקות,

בורגול טורקי משגע

הטורקים קוראים לו פילאף והוא טעים חם, קר, חורף או קיץ. הבורגול ,שהוא חיטה שבורה מבושלת ומיובשת שנגרסה, נפוץ בעיקר במטבח הערבי. הוא מגיע בשלושה

קדירת פתיתים ודגים מסרדיניה

  האיטלקים ובעיקר הדרום איטלקים (סיציליה וסרדיניה) קוראים להם פרגולה – תותים – fregola   אנחנו קוראים להם פתיתים. אבל הפראגולה האיטלקיים טעימים פי כמה: הם

מרק עגבניות וטורטליני

סתם מרק עגבניות טעים להפליא, קליל ועשיר טעם שהגנבתי לתוכו טורטוליני. לפעמים במילוי בשר, לפעמים במילוי עוף והכי טעים בעיניי הוא המרק עם הטורטליני במילוי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.