2-3 יריעות פילו שלמות
שמן לשימון הפילו
250 גרם בשר בקר טחון
בצל אחד בינוני קצוץ
2-3 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל, מעט צ׳ילי
כף רסק עגבניות משובח
פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס מים
איך
לטגן את הבצל במעט שמן זית עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את שיני השום, להוסיף לו את הבשר ולהמשיך ולטגן על להבה גדולה, עד שהבשר מתחיל להשחים. להוסיף מלח, פלפל וצ׳ילי.
להוסיף את רסק העגבניות ולהמשיך לטגן עוד דקה או שתיים, להוסיף את המים לכסות ולבשל עוד 15 שעה מכוסה עד שהנוזלים מתאיידים לגמרי.
להוריד מהאש ולצנן.
לחמם תנור על 180 מעלות.
לפרוש את יריעת הפילו ולשמן אותה בחלק העליון.
למלא בקצה ולאורך הפילו 1/3 ממלית הבשר ולגלגל את הפילו עד שמתקבל ״נחש״ ארוך.
לשמן את ה״נחש״ מסביב ולהניח אותו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לאפות כחצי שעה או עד שמזהיב.
להוציא ולחתוך לביסים ולהתעלף.
לגרסה הטבעונית מחליפים את הבקר הטחון בחצי ק״ג פטריות מכל הסוגים קצוצים דק דק ומטגנים היטב עד שכל הנוזלים מתאדים.