מאפה יווני פילו בקר טחון

KREATOPITA
זו המילה של היוונים לכל מה שהוא פילו וממולא בבשר טחון, מתובל וטעים.
(בהמשך מתכון טבעוני).
אפשר לגלגל אותו כמו שבלול,
אפשר לאפות אותו כמו פשטידה, אפשר לאפות אותו כמו בורקסים אישיים וקטנים ואפשר לגלגל אותו כמו ״נחש״ לחתוך לביסים ולהתעלף.
והוא ממש ממש קל להכנה וטעים להפליא.
אגב, אפשר להכין, למלא ולהקפיא וכשרוצים, מוציאים מההקפאה ושולחים אותו לאפייה כמו שהוא. 
מה 

2-3 יריעות פילו שלמות

שמן לשימון הפילו

250 גרם בשר בקר טחון

בצל אחד בינוני קצוץ

2-3 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל, מעט צ׳ילי

כף רסק עגבניות משובח

פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס מים

איך

לטגן את הבצל במעט שמן זית עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את שיני השום, להוסיף לו את הבשר ולהמשיך ולטגן על להבה גדולה, עד שהבשר מתחיל להשחים. להוסיף מלח, פלפל וצ׳ילי.

להוסיף את רסק העגבניות ולהמשיך לטגן עוד דקה או שתיים, להוסיף את המים לכסות ולבשל עוד 15 שעה מכוסה עד שהנוזלים מתאיידים לגמרי.

להוריד מהאש ולצנן.

לחמם תנור על 180 מעלות.

לפרוש את יריעת הפילו ולשמן אותה בחלק העליון.

למלא בקצה ולאורך הפילו  1/3 ממלית הבשר ולגלגל את הפילו עד שמתקבל ״נחש״ ארוך.

לשמן את ה״נחש״ מסביב ולהניח אותו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

לאפות כחצי שעה או עד שמזהיב.

להוציא ולחתוך לביסים ולהתעלף.

לגרסה הטבעונית מחליפים את הבקר הטחון בחצי ק״ג פטריות מכל הסוגים קצוצים דק דק ומטגנים היטב עד שכל הנוזלים מתאדים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

גולש הונגרי כהלכתו

בשר בבישול ארוך שמתבשל עם תבלינים, ירקות, עשבים, זיתים, צימוקים וכל דבר בכלל – מאוד מאוד אהוב אצלינו בבית.ֿ והכי הכי נחמד בתבשילי הקדירה הללו,

ריזוטו אספרגוס לימון

מי האמין שאספרגוס יכול להיות טעים כל כך? שנים אני עוברת ליד הירק הזה, טועמת פה טועמת שם ואף פעם לא ממש עפתי עליוֿ (טוב,

סרדיניה אהובתי

שלוש שנים ושלוש נסיעות נדרשו לי כדי להשלים את הפוסט על סרדיניה. הנסיעה הראשונה החלה 3 חודשים בדיוק מפרוץ הקורונה בעולם. היינו אחרי מסע מהמם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.