לפני שבועיים היינו בטיול בנאפולי.
בשיטוטים בנאפולי, הגענו לטרטוריה פשוטה וביתית שם הגישו מרק שעועית.
מרק שנראה בדיוק כמו שאבא שלי הכין.
הבשלן אצלינו בבית היתה אמא, אבל לאבא היו כמה מנות (בודדות) שהוא הכין, מרק שעועית היה הפורטה שלו.
(גם אפונה טרייה מבושלת ומעליה ביצה עלומה… אך זכרונות ילדות).
למרות שאני לא חובבת קטניות גדולה, וגם כילדה, נהגתי לטבול את הלחם ברוטב הטעים בלבד, הזמנתי את המרק
והוא עורר בי געגועים וזכרונות.
מה
2 כוסות שעועית לבנה יבשה מושרית לילה שלם
שמן זית
1/2 קופסת עגבניות מרוסקות איטלקיות
3-4 שיני שום קצוצים
1.5 ליטר מים רותחים
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
מרווה (לא במקור)
פלפלון צ׳ילי (אופציונאלי)
איך
מנקזים את הנוזלים מהשעועית המושרחץ ומכניסים לסיר עם מים קרים ונקיים, בגובה של 4 אצבעת מעל לשעועית.
מרתיחים, מנמיכים להבה, מסירים את הקצף שנוצר בכף, מכסים ומבשלים כשעה או עד שהשעועית כמעט רכה.
מסננים.
יש מיני שיטות ופטנטים לרכך את השעועית.
למשל בישול באבקת אפייה או בסודה לשתיה. אני לא אוהבת את השיטות הללו, כיוון שנן מפרקות ומועכות את השעועית ואני מעדיפה בישול ארוך על פני שעועית דייסתית.
שיטה אחרת היא בסיר לחץ אבל אז צריך שוב להיזהר בזמן בישול השעועית אחרת מקבלים דייסה.
בינתיים שהשעועית מתבשלת מוסיפים לסיר אחר 3-4 כפות שמן זית ושיני שום קצוצות או פרוסות.
מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים פלפלון קטן חריף או מעט צ׳ילי כתוש.
מוסיפים את העגבניות ומטגנים על להבה נמוכה כחמש דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את המים הרותחים, מלח ופלפל ואת השעועית המבושלת.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עוד כחצי שעה עד שעה, עד שהמרק מסמיך.
הכי טעים עם לחם עבה.
בטרטוריחה הגישו את המרק עם פסטה מבושלת.
אנה הסבתא מילאה צלחת מרק והוסיפה פסטה קטנה מבושלת, ערבבה והגישה לסועדים, נראה פצצה.