טאראלי – כעכים מלוחים בסגנון נאפולי

את הטראלי האלה אפשר למצוא בכל מקום בנאפולי ובדרום איטליה בכלל.

מדובר בכעכים קשים, מלוחים ומפולפלים שמועשרים בשקדים קלויים וזה טעים בטירוף.

אפשר לנשנש אותם כמו שהם והם נהדרים,

ואפשר להגיש אותם עם גבינות, דגים כבושים, סלט או ירקות שונים.

ויש גם טראלי מתוקים שמצופים בגלייז של סוכר.

בנאפולי יש חנויות ייעודיות לכעך הזה שנקראות טאראלריות. במודרניות שבהן אפשר כבר למצוא בטעמי שוקולד, פיסטוק, ווניל.

אני משתגעת על הטראלי הבסיסי, המלוח עם השקדים הקלויים שמתפצפים בפה והם הכי טעימים לי.

מתוקים מצופים בזיגוג סוכר

מה 

1+3/4 כוסות קמח

1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס מים + כף

כף סוכר

25 גרם שמרים טריים או כפית גדושה יבשים

כף סילאן

מלח

1-2  כפיות פלפל שחור גרוס (או לפי הטעם)

חופן גדול של שקדים שלמים

איך 

לקערת מיקסר לנפות את הקמח, להוסיף את הסוכר וא השמרים ולערבל.

להוסיף את השמן ואת המים ולערבל היטב בערך 10 דקות.

להוסיף את הפלפל השחור ואת המלח.

להוציא מהקערה וללוש את הבצק עוד דקה או שתיים.

מתקבל בצק חלק מאוד ושמנוני.

להתפיח עד שמכפיל את נפחו והוא רך ונעים.

לחלק ל-5-7 חלקים (תלוי בגודל הטראלי).

לגלגל כל חלק לכדור וכל כדור לנחש ארוך ודק. את הנחש לקפל לשניים ולגלגל (בכמו בצילום) לחבר לכערך אחד גדול.

לנעוץ שקדים שלמים בתוך הערך ולהתפיח.

לאפות בתנור מחומם מראש 160 מעלות בערך 1.5 שעות.

כדאי לבדוק אחרי שעה. אם הטראלי משחימים מידי אפשר להניח מעליהם נייר כסף מבלי להדק.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אורז וקייל בעגבניות

מה שתרצו: אורז, גריסים, קינואה,בורגול, פתיתים או אורז בן גוריון. הכל הולך בתבשיל הזה והכי כיף זה לגוון ובכל פעם להכין אותו עם מרכיב אחר.

בטטות צלויות בתנור

פעם, כדי לקנות בטטות קטנות ועדינות, היינו חייבים לקנות את הקלקל שהכיל מספר בודד של בטטות במחיר עצום. היום, בכל הדוכנים בשוק, ערימות של בטטות

צוקונה – שיפודי קבאב יפנים

גם אלו שיפודים יפנים פופולאריים ביפן מכינים אותם מבשר פירות ים, בשר חזיר וגם מפרגיות. אני הכנתי מפרגיות. זה פשוט טעים באופן בלתי רגיל וכל

חמוסטה קציצות בסיר אחד

הסיר הזה מגיע מסיר הקובה חמוסטה, הורדתי את הקובה והפכתי אותה לקציצה, הוספתי חומוס רך ונמס בפה וקיבלתי מנה עיקרית טעימה ומהירת הכנה. הקציצות ארומטיות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.