המרק הזה, של אמא שלי, בישר על בוא הסתיו.
אכלנו אותו בערב סוכות הראשון – בישיבה הראשונה בסוכה.
הוא בישר על בוא הסתיו.
הדלעת הכתומה התערבבה לה בחומוס שבושל רך רך רך, נטחנו ועוטרו בכוסברה ריחנית.
את ציר המרק היא לקחה מהבשר שהתבשל שעות והפך אחר כך למרכז הארוחה.
אני הכנתי אותו פה עם ציר עוף אפשר להכין אותו עם מים בלבד וכך להפוך את המרק הנפלא הזה למרק טבעוני.
והוא כל כך קל להכנה.
ציר עוף:
אני משתמשת בגרונות או בגבים של עוף (אפשר לקבל בכל קצביה).
בסיר גדול עם הרבה מים אני מוסיפה את חלקי העוף, גזרים ובצלים, כמה שיני שום ושולחת את הציר לבישול ארוך של שעה וחצי שעתיים. אחר כך אני מסננת אותו ומקבלת נוזל זהוב שמקפיץ את המרק שלי לטעמים נפלאים.
מה
1 ק״ג דלעת כתומה מנוקה וחתוכה לקוביות גדולות
2 בצלים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות
2 כוסות חומוס מבושל רך רך
מלח, פלפל לבן, כורכום
1.5 ליטר ציר עוף או מים
איך
הכי פשוט בעולם:
להוסיף את הבצלים, דלעת וחומוס לסיר, ביחד עם ציר העוף ולבשל מכוסה, על להבה קטנה, במשך כארבעים דקות.
להוריד מהאש, לצנן מעט ולטחון.
להחזיר לסיר, לתבל.
להגיש מהביל, טעים עם כוסברה מעל.