פיצה איטלקית מהירה במחבת Pizza veloce

וולוצ׳ה. מהר. באיטלקית.

פיצה וולוצ׳ה מהירה במחבת. יש חיה כזאת.

והיא אופיינית לצפון איטליה איזור טורינו. הפיצה שם עבה הרבה יותר מהפיצה הנפוליטאנית הנפלאה שאותה מכינים גם מהר, אבל בתנור עצים בוער.

הפיצה במחבת היא פתרון קלאסי לכל מי שאין לו זמן, אין לו תנור ואין לו כוח להתעסק עם פיצה.

המחבת עם המכסה הם סוג של ״תנור״ בתוכו מתבשלת הפיצה במלואה, האדים מרימים את בצק השמרים האוורירי והתוספות משלימות את הטעם הנפלא והידוע של פיצה איטלקית.

אפשר לקנות בצק שמרים ולהפשיר לפי הוראות יצרן והעבודה קלה פי מאה.

אפשר להכין בצק שמרים (מתכון בהמשך).

משם הדרך ממש קצרה.

את הפיצה כדאי להשלים באפייה בגריל לעוד 2 דקות ואז מתקבלת פיצה שחומה, קריספית ומבעבעת.

בואו איתי.

לחמש פיצות בקוטר של 20 ס״מ כל אחת (בערך)

מה

בצק שמרים מופשר חתוך לחמישה עיגולים בקוטר המחבת או בצק שמרים ביתי מתכון בהמשך

קופסת עגבניות מרוסקות

3-4 עיגולי מוצרלה פרוסים בינוני או 250 גרם מוצרלה מגוררת

4-5 עגבניות שרי פרוסות דק

3-4 כפות זיתים קצוצים ירוקים או שחורים

עלי בזיליקום

אורגאנוֿ

שמן זית

מלח, פלפל

לבצק שמרים ביתי

1/4 ק״ג קמח

כפית שמרים יבשים כפית סוכר

כף שמן זית

מלח

שליש- רבע כוס מים חמימים ( להתחיל בבע כוס ולהוסיף לפי הצורך).

מערבבים את הקמח, השמרים הסוכר ושמן הזית ומתחילים להוסיף את המים הפושרים בזהירות תוך כדי ערבוב.

לאחר שהבצק מתאחד לכדור מוסיפים את המלח. לשים בערך 10 דקות.

הבצק צריך להיות חלק ומעט דביק.

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים.

לאחר ההתפחה מחלקים ל-5 כדורים ומרדדים אותם על משטח מקומח לקוטר המחבת.

רק רוטב וגבינה
רק רוטב וגבינה

לרוטב עגבניות (לא הכרחי לבשל אבל משדרג את הטעם).

בקלחת להוסיף קופסת עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל ומעט שמן זית ולבשל על להבה בינונית כ-10 דקות לצנן.

אפשר לוותר על הבישול, אבל הבישול לדעתי מעדן את טעם העגבנייה.

אם לא מבשלים מתבלים כנ״ל אך לא מבשלים.

בישול הפיצה במחבת

מדליקים תנור על תוכנית גריל בחום הגבוה ביותר.

מכינים תבנית עם נייר אפייה בצד.

על להבה נמוכה מחממים את המחבת מכוסה.

כשהמחבת חמה מעבירים דיסק בצק ומסדרים יפה על המחבת. מכסים ומבשלים במשך 2 דקות.

מרימים את המכסה, ומורחים רוטב עגבניות, מפזרים גבינה באופן לא מוגזם, מפזרים זיתים, פרוסות עגבנייה ועלי בזיליקום.

בוזקים מעל הכל אורגאנו ומזליפים מעט שמן זית.

מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 3 דקות.

בשלב זה הפיצה מוכנה מבעבעת והצבק קריספי מלמטה. אפשר לאכול אותה.

אני ממליצה להשקיע עוד 2=3 דקות ולהכניס אותה מתחת לגריל להשחמה סופית.

להשתגע.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מאפה יווני פילו בקר טחון

KREATOPITA זו המילה של היוונים לכל מה שהוא פילו וממולא בבשר טחון, מתובל וטעים. (בהמשך מתכון טבעוני). אפשר לגלגל אותו כמו שבלול, אפשר לאפות אותו

סלט יווני קלאסי

קצת צובט בלב כשאתה רואה איזה גלגולים עבר הסלט היווני עם השנים ובמקומות השונים ברחבי העולם בכלל ובישראל בפרט. כי מה ביקשו היוונים בסך הכל?

בולוניה – שמנה, אדומה ומשכילה

לבולוניה אנחנו מגיעים כבר פעם השנייה (ושלישית ורביעית, והפוסט מתעדכן שוב ושוב) לפני כמה שנים הגענו לפה לראשונה, התאהבנו וזהו. אי אפשר אחרת. העיר הזו

לחמא בעג׳ין עם פטנט

אהבה גדולה בחיים הוא בצקים. תנו לי גלוטן, פחממות ריקות והרבה. ואין מאושרת ממני. ממש כך. אין מאכל אהוב עליי יותר בעולם מלחם, פוקאצ׳ה, לחמניה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.