שבלול בורקס תרד וגבינה משגע

בואו נודה על האמת.

אנחנו הישראלים מכורים לפחממות.

פחממות ריקות ממלאות אותנו.

הרעיון באכילת הפחממות בעיניי הוא פשוט לא להגזים. לוותר לגמרי על פחממות – לא בא בחשבון.

איך אפשר לוותר על פלאפל? שווארמה? על פיתה עם חומוס?

איך אפשר לוותר על בורקס?

ואני מתכוונת לבורקס שמכינים בבית, עם בצק עלים על בסיס חמאה (טבעונים ולא טבעונים יכולים גם להשתמש בבצק פילו).

עגבניות ובצל, זיתים כבושים, בצל ירוק וביצה קשה, קצת סחוג ואני בעננים.

והיופי הוא שאפשר היום לקנות בצק עלים מוכן ואז כל העבודה מתקצרת למינימום.

אני מאוד אוהבת למלא את הבורקס שלי במלית תרד וגבינה מלוחה, אבל אפשר לקמבן כל מלית אהובה אחרת: פירה תפו״א עם בצל מטוגן, פטריות מוקפצות ומתובלות, רק תרד או ירוקים אחרים או רק מלית של גבינות.

את המילוי הזה למדתי מאקס חמי מתי, שהיה ממוצא יווני גאה ובשלן מעולה.

בכל שבת הגענו אליהם בבוקר הביתה והוא היה מרים שולחן יווני מטריף כשבמרכזו הבורקס. הבורקסים של מתי היו שונים בצורה אבל הטעם היה אלוהי בדיוק כזה.

מה

חצי חבילת בצק עלים (עדיף על בסיס חמאה) מופשר במקרר או חצי חבילת בצק פילו מופשר במקרר

קופסת תרד/עלי מנגולד/חוביזה או לערבב ביניהם (בערך 400 גרם)

300 גרם גבינה בולגרית מכל סוג שאוהבים

50 גרם גבינת פרמז׳ן מגוררת (לא חובה מוסיף המון)

2 כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס טרי

ביצה למריחה+סומסום

למאפה טבעוני פשוט משמיטים את הגבינה ומשתמשים בבצק פילו (הסבר לעבודה בפילו בהמשך)

איך

הטיפול בירק

שוטפים את הירק היטב ומסירים את הגבעולים הקשים. מניחים בקערה ושופכים מעל מים רותחים. משאירים להתקרר בערך כ-10 דקות. סוחטים היטב בידיים וקוצצים היטב בסכין חדה.

התערובת

מערבבים את הירק עם הגבינה המלוחה, הפרמז׳ן, שמן הזית ופלפל שחור.

כדאי להיזהר עם תוספת המלח ולהוסיף רק לאחר שטועמים.

אני לא נוהגת להוסיף ביצים לתערובת שלי כיוון שזה מיותר בעיניי מה גם שהביצים מתפיחות את המאפה וגורמות לו לפעמים, להקרע.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

הטיפול בבצק עלים 

מאוד חשוב לעבוד עם הבצק כשהוא קר.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומדקקים אותו לעובי של 3-4 מ״מ.

חותכים את הבצק לרצועות לאורך, ברוחב של כ-10 ס״מ מתקבלים בערך 6 רצועות, בסה״כ 6 שבלולים יפים.

מסדרים לאורך בצק העלים תלולית מהתערובת ומשאירים שוליים משני צדדיו (כמו בסרטון).  בסרטון).

סוגרים את הבצק היטב לאורכו וצובטים כדי להדק ומקבלים מעין ״נחש״ ארוך. מגלגלים בידים את השבלול (כמו בסרטון) על מנת להאריך עוד מעט את ה״נחש״. עכשיו אפשר לגלגל את הנחש לשבלול יפה ולהעבירו לתבנית האפייה.

מורחים בביצה ומפזרים סומסום. טבעוניים יכולים להתיז מעט מים ולפזר סומסום.

אופים בערך חצי שעה עד שהמאפה זהוב חום למעלה וגם בתחתית.

לשימוש בבצק פילו

פורשים את עלי הפילו על משטח וחותכים לרצועות ברוחב של כ10 ס״מ בערך.

כל שבלול יהיה מורכב משני דפי פלו.

ממשיכים למלא בדיוק כמו ההוראות למעלה עם בצק העלים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חלת בטטות ערמונים וטימין

בישלתי צ׳ילי קון קרנה ורציתי נורא להגיש אותו עם לחם. מתכון לצ׳ילי קון קרנה פה  צ׳ילי קון קרנה עם לחם – לא עם אורז. אבל לא

פיתה טורקית ממולאת – גוזלמה

ויש גם גרסאות צמחוניות וטבעוניות. כבר הרבה זמן מתרוצצת לי בראש מחשבה להוסיף קטגוריה במתכונים שאקרא לה : ״מתכונים שלא תבשלו לעולם״. נדמה לי שהגוזלמה

תפוחי אדמה של השמחות

מהירֿ, קליל, פריך, שחום, מתפצפץ בפה ומטריף. תפוחי אדמה של השמחות. הכל במחבת אחת לוהטת שתרקד על להבה בינונית-גבוהה כל הדרך עד הטעם המושלם. מה

מוקפץ עוף יפאני עם אטריות סובה

את הסובה הכרתי במסעדה אסייתית בחול. בתחילה קצת נרתעתי מהצבע, אפרפר חום כזה, אבל כשטעמתי התאהבתי בעדינות שלה. במטבח היפני משתמשים בסובה. אחר כך הסתבר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.