יש נתח בשר אחד שאהוב מאוד על הישראלים והיה מאוד אהוב על אמא שלי.
היא בישלה את הנתח בשלמותו. הכניסה למקרר ללילה שלם ולמחרת היתה פורסת אותו דק וסימטרי והנתחים היו
הולכים אחר כבוד לרטבים שונים : ירקות שורש ויין, פטריות, פטרוזיליה ושום או צלפים.
שיטת בישול נתח הבשל מאוד פשוטה:ֿ מטגנים את הבשר ומבשלים אותו במשך שעתיים, מצננים ופורסים ואחר כך מעבירים לרוטב כאמור.
הבשר והצלפים הם שילוב מנצח והטעמים הנפלאים של הילדות אהובים מאוד אצלינו בבית.
הכנת הבשר לפני הרוטב
מה
נתח בשר צלי כתף מספר 5 במשקל של 1.5 ק״ג
3-4 כפות צלפים בחומץ או במלח (במלח יש להשרות במים ולשטוף)
4-5 שיני שום גדולות פרוסות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
מלח ופלפל שחור
כורכום
1.5 ליטר מים רותחים
עלי דפנה
איך
מחממים סיר נוח וכבד על להבה חזקה ומוסיפים שמן זית. מוסיפים את הנתח הגדול והשלם ומטגנים עד השחמה מכל הצדדים (ראו סרטון).
מוסיפים מים רותחים עד כיסוי הבשר , מוסיפים עלי דפנה, ומעבירים לבישול מכוסה, על להבה נמוכה במשך כשעתיים.
מצננים, מסננים את הציר מהבשר ומקררים במקרר כמה שעות או לילה.
שומרים את ציר הבשר.
לאחר שהבשר הצטנן דיו פורסים אותו לפרוסות דקות בעובי של 1/2 ס״מ בערך ומסדרים את פרוסות הבשר בסיר רחב ושטוח.
מערבבים את ציר הבשר עם התבלינים ושופכים על הבשר.
מפזרים מעל את הצלפים, הפטרוזיליה והשום, מוסיפים עוד מעט שמן זית ומבשלים עוד כשעה או עד שהבשר רך רך, על להבה נמוכה ומכוסה.
התוצאה שצריכה להתקבל היא: פרוסות בשר מבושלות היטב ורכות מאוד עם רוטב מצומצם וטעים.