בשר בצלפים ופטרוזיליה מטבח מרוקאי

יש נתח בשר אחד שאהוב מאוד על הישראלים והיה מאוד אהוב על אמא שלי.

היא בישלה את הנתח בשלמותו. הכניסה למקרר ללילה שלם ולמחרת היתה פורסת אותו דק וסימטרי והנתחים היו

הולכים אחר כבוד לרטבים שונים : ירקות שורש ויין, פטריות, פטרוזיליה ושום או צלפים.

שיטת בישול נתח הבשל מאוד פשוטה:ֿ מטגנים את הבשר ומבשלים אותו במשך שעתיים, מצננים ופורסים ואחר כך מעבירים לרוטב כאמור.

הבשר והצלפים הם שילוב מנצח והטעמים הנפלאים של הילדות אהובים מאוד אצלינו בבית.

הכנת הבשר לפני הרוטב

 

מה

נתח בשר צלי כתף מספר 5 במשקל של 1.5 ק״ג

3-4 כפות צלפים בחומץ או במלח (במלח יש להשרות במים ולשטוף)

4-5 שיני שום גדולות פרוסות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

שמן זית

מלח ופלפל שחור

כורכום

1.5 ליטר מים רותחים

עלי דפנה

איך

מחממים סיר נוח וכבד על להבה חזקה  ומוסיפים שמן זית. מוסיפים את הנתח הגדול והשלם ומטגנים עד השחמה מכל הצדדים (ראו סרטון).

מוסיפים מים רותחים עד כיסוי הבשר , מוסיפים עלי דפנה, ומעבירים לבישול מכוסה, על להבה נמוכה במשך כשעתיים.

מצננים, מסננים את הציר מהבשר ומקררים במקרר כמה שעות או לילה.

שומרים את ציר הבשר.

לאחר שהבשר הצטנן דיו פורסים אותו לפרוסות דקות בעובי של 1/2 ס״מ בערך ומסדרים את פרוסות הבשר בסיר רחב ושטוח.

מערבבים את ציר הבשר עם התבלינים ושופכים על הבשר.

מפזרים מעל את הצלפים, הפטרוזיליה והשום, מוסיפים עוד מעט שמן זית ומבשלים עוד כשעה או עד שהבשר רך רך, על להבה נמוכה ומכוסה.

התוצאה שצריכה להתקבל היא: פרוסות בשר מבושלות היטב ורכות מאוד עם רוטב מצומצם וטעים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת הקרנבל של נאפולי

את העוגה הזו אכלתי ביום האחרון בנאפולי בטרטוריה קטנה ומשפחתית. זו היתה הפרוסה האחרונה שעמדה במגש עגול על הקאונטר וכל הזמן הבטתי בדאגה לעברה, חוששת

לחמניות חמאה בקליעה מיוחדת

מעבר לעבודה שהבצק של הלחמניות הללו טעים להפליא, קליל וריחני הקליעה שלהן ממש יפה. להגיש לחמניה כזו לכל אורח בתחילת ארוחה חגיגית, זו מחווה מקסימה

קוביות בקר וגזר ברוטב ארומטי

הריח המשכר הזה, של קינמון מתבשל בעדינות עם צלי הבקר הוא הריח שמלווה אותי מאז ילדותי ועד היום. זה הריח של מטבח אוהב, מפנק, עשיר

קציצות פרגיות באפונה

אני אוהבת להכין קציצות מפרגיות טחונות. יש משהו בבשר הפרגית העסיסי שהוא מרענן וקליל. אפשר להעטיר עליהן תועפות של ירק מכל הסוגים מעט גרידת לימון

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.