לפני המון שנים גרנו במקום די מרוחק.
היינו חבורה של זוגות צעירים עם ילדים קטנים והכרנו זוג מקסים שהבעל היה סורי ונלהב לבישול.
ברור שמיד התחברנו. איך לא?
המטבח הסורי טעים להפליא ויש בו חמיצות כמעט קבועה שבדרך כלל מושגת מהתמרינדי וגם מלימונים. המטבח הזה גם משתמש המון בנענע מיובשת. שזה תבלין נהדר בעיניי.
הוא לימד אותי להכין קישואים ממולאים לימוניים עם נענע מיובשת.
בשבוע שעבר ביקרתי בוואדי ניסנאס וברגע של חולשה קניתי שקית מלאה בקישואים קטנים וצעירים ומרוקנים.
כן, אפשר לקנות שם קישואים מרוקנים ולהביא הביתה ולחסוך 10 דקות של עבודה.
מה
15 קישואים צעירים וקטנים ומרוקנים
1/2 כוס אורז פרסי
1 כפית אורגאנו
2 כפות נענע טרייה קצוצה
1 שן שום קצוצה
1 כף שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
200 גרם בשר בקר טחון טרי
לרוטב
2 כוסות מים רותחים או ציר עוף
מיץ מלימון שלם
מלח ופלפל שחור
כורכום
1 כף נענע יבשה (אם אין אפשר להשתמש באורגאנו)
שמן זית
3-4 שיני שום פרוסות
איך
את כל חומרי המלית מערבבים היטב.
ממלאים את הקישואים ומשאירים סנטימטר חלל כדי לאפשר לאורז לתפוח.
בסיר רחב מוסיפים שמן זית ומוסיפים את הקישואים, מזהיבים אותם בערך 3-4 דקות.
מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד עשר שניות.
בינתיים מערבבים את יתר המרכיבים מלבד הנענע היבשה ומוסיפים אותם בזהירות לסיר.
כשהנוזלים רותחים מפזרים מעל נענע מיובשת, מכסים ומעבירים ללהבה נמוכה.
מבשלים עד שהקישואים רכים והנוזלים הצטמצמו בערך חצי שעה.
אם נשאר מילוי אפשר למלא ירקות אחרים או פשוט לגלגל קציצות קטנות ולהוסיף לרוטב.
טבעוניים יוותרו על הבשר.