חצ׳אפורי – במילוי מעורב ירושלמי ופרגיות

חצ׳אפורי זה טעים.

טעים.

בצק שמרים רך שממולא בגבינות, נכנס לאפיה בחום גבוה, הגבינות נמסות, הבצק תופח ומשחים

וזה גן עדן לחובבי גלוטן.

כמוני.

אבל,

מה יקרה, שאלתי את עצמי אם במקום גבינות אמלא אותו בבשרים?

למשל: במעורב ירושלמי או בפרגיות מתובלות עם תועפות בצל מטוגן.

לא משאירה רעיונות על הנייר, רצתי למטבח והנה זה מה שיצא לי.

מה

ל-2 חצ׳פורי גדולים.

לבצק שמרים:

אפשרי בצק שמרים קנוי מופשר לפי הוראות יצרן או:

2 כוסות קמח מנופה

20 גרם שמרים טריים או כפית שמרים יבשים

1 כוס מים פושרים

1 כף שמן זית

מעט מלח

בקערת מיקסר לערבב את כל המרכיבים, למעט המלח, ולערבל לפחות 8 דקות. להוסיף את המלח ולהתפיח פעם אחת מכוסה.

למילוי

2 בצלים בינוניים פרוסים עבה ומטוגנים במעט שמן זית עד הזהבה.

1/2 ק״ג פרגיות חתוכות לביסים ומתובלות :

כף שמן זית

1/2  ראס אל חנות

1/2 תערובת קארי

1/2 כפית פפריקה

פלפל שחור גרוס, מלח, צ׳ילי

לערבב ולהשרות בצד.

לאחר שמוציאים את הבצל מהמחבת לטגן את הפרגיות כשתי דקות רק עד שייאטמו ולהוריד מהאש (הן ממשיכות להתבשל בתנור).

או מעורב ירושלמי ( מתכון בהמשך).

לתוספות

טחינה מוכנה

סחוג

פטרוזיליה קצוצה

בצל מוחמץ (מתכון בהמשך)

חמוצים שונים

לאפיית המנה

כדאי לרדד את בצק השמרים על נייר אפייה מקומח לשני עיגולים דקים בקוטר של כ-20 ס״מ בערך.

למרוח על כל עיגול טחינה ומעליה סחוג.

לפזר בצל מטוגן ומעל את הפרגיות המטוגנות למחצה.

לצבוט מלמעלה את העיגול וליצור מעין משולש מחובר, לעשות את אותו הדבר למטה ולשטח (סרטון מצורף).

לקמח את החצ׳פורי מסביב ולהניח להתפחה פעם שנייה.

אפייה והשלמת המנה

לחמם את התנור למקסימום 230 מעלות.

לאפות את החצ׳פורי במשך כ-15 דקות, עד שהבצק משחים ומוכן.

להוציא.

לפזר על החצ׳פורי פטרוזיליה קצוצה, טחינה ובצל מוחמץ, להוסיף טחינה, סחוג וחמוצים.

בצל מוחמץ

1 בצל סגול גדול קלוף ופרוס דק

1/2 כפית מלח

1/2 כפית סוכר

2 כפות חומץ

לערבב היטב בידיים ולהניח לריכוך לשעה עד שעתיים.

למעורב ירושלמי

100 גרם פרגיות קצוצות לביסים קטנים

100 גרם חזה עוף חתוך לרצועות

100 גרם כבד עוף חתוך לקוביות

100 גרם לבבות מנוקים וחתוכים לשניים

100 גרם טחולים של עוף

תיבול כמו של הפרגיות

סדר הטיגון :

מתחילים עם הפרגיות, מוסיפים את חזה העוף, את הלבבות ולבסוף את הטחולים והכבד.

בסך הכל מטגנים כחמש דקות. מסירים מהאש וממשיכים כמפורט למעלה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחשו מרק סולת מרוקאי

לח׳שו. מרק שהוא חם וטעים ומנחם. מרק שהוא תרופה לכל שיעול, צינון וסתם לחמם את הגוף בימים קרים של חורף. מרק של ילדות שהיה קבוע

הגראנולה שלי

לא מבינה אנשים שקונים מאכלים כמו גראנולה. כל כך פשוט להכין אותה. רק המחשבה שארזו את כל המוצרים הבריאים והטעימים האלה בתוך שקית פלסטיק והטביעו

התיבולים והתבלינים

תבלינים  במטבח שלי, התבלינים הבסיסים הם בעיקר ירקות: שום, עגבניות, סלרי, עשבי תיבול, בצל מטוגן – כולם מתבלים את האוכל. ויש גם את כל התבלינים

לחמניית קרוואסון הונגרי מפתיעה

לא יודעת איך שכחתי מהלחמניות המיוחדות הללו. אכלתי אותן בארוחת הבוקר במלון בבודפשט וההפתעה היתה גמורה: מלוחות, עם קימל מעל ומכילות: פירה תפוחי אדמה והן

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.