חצ׳אפורי זה טעים.
טעים.
בצק שמרים רך שממולא בגבינות, נכנס לאפיה בחום גבוה, הגבינות נמסות, הבצק תופח ומשחים
וזה גן עדן לחובבי גלוטן.
כמוני.
אבל,
מה יקרה, שאלתי את עצמי אם במקום גבינות אמלא אותו בבשרים?
למשל: במעורב ירושלמי או בפרגיות מתובלות עם תועפות בצל מטוגן.
לא משאירה רעיונות על הנייר, רצתי למטבח והנה זה מה שיצא לי.
מה
ל-2 חצ׳פורי גדולים.
לבצק שמרים:
אפשרי בצק שמרים קנוי מופשר לפי הוראות יצרן או:
2 כוסות קמח מנופה
20 גרם שמרים טריים או כפית שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
1 כף שמן זית
מעט מלח
בקערת מיקסר לערבב את כל המרכיבים, למעט המלח, ולערבל לפחות 8 דקות. להוסיף את המלח ולהתפיח פעם אחת מכוסה.
למילוי
2 בצלים בינוניים פרוסים עבה ומטוגנים במעט שמן זית עד הזהבה.
1/2 ק״ג פרגיות חתוכות לביסים ומתובלות :
כף שמן זית
1/2 ראס אל חנות
1/2 תערובת קארי
1/2 כפית פפריקה
פלפל שחור גרוס, מלח, צ׳ילי
לערבב ולהשרות בצד.
לאחר שמוציאים את הבצל מהמחבת לטגן את הפרגיות כשתי דקות רק עד שייאטמו ולהוריד מהאש (הן ממשיכות להתבשל בתנור).
או מעורב ירושלמי ( מתכון בהמשך).
לתוספות
טחינה מוכנה
סחוג
פטרוזיליה קצוצה
בצל מוחמץ (מתכון בהמשך)
חמוצים שונים
לאפיית המנה
כדאי לרדד את בצק השמרים על נייר אפייה מקומח לשני עיגולים דקים בקוטר של כ-20 ס״מ בערך.
למרוח על כל עיגול טחינה ומעליה סחוג.
לפזר בצל מטוגן ומעל את הפרגיות המטוגנות למחצה.
לצבוט מלמעלה את העיגול וליצור מעין משולש מחובר, לעשות את אותו הדבר למטה ולשטח (סרטון מצורף).
לקמח את החצ׳פורי מסביב ולהניח להתפחה פעם שנייה.
אפייה והשלמת המנה
לחמם את התנור למקסימום 230 מעלות.
לאפות את החצ׳פורי במשך כ-15 דקות, עד שהבצק משחים ומוכן.
להוציא.
לפזר על החצ׳פורי פטרוזיליה קצוצה, טחינה ובצל מוחמץ, להוסיף טחינה, סחוג וחמוצים.
בצל מוחמץ
1 בצל סגול גדול קלוף ופרוס דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
2 כפות חומץ
לערבב היטב בידיים ולהניח לריכוך לשעה עד שעתיים.
למעורב ירושלמי
100 גרם פרגיות קצוצות לביסים קטנים
100 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
100 גרם כבד עוף חתוך לקוביות
100 גרם לבבות מנוקים וחתוכים לשניים
100 גרם טחולים של עוף
תיבול כמו של הפרגיות
סדר הטיגון :
מתחילים עם הפרגיות, מוסיפים את חזה העוף, את הלבבות ולבסוף את הטחולים והכבד.
בסך הכל מטגנים כחמש דקות. מסירים מהאש וממשיכים כמפורט למעלה.