לחמניות אוסטריות.
רק מי שגדל באוסטריה יודע לזהות את הלחמניות הללו שנקראות גם Vienna Bread.
יש להן צורה של בגט אבל הקראסט שלהן רך יותר והן עדינות יותר ומתקתקות יותר.
לא, אני לא גדלתי בווינה אבל אחד התחביבים הגדולים שלי הוא לשוטט בערוץ היוטיוב ולחפש מתכונים אותנטיים של עמים, כאלה שאכלתי בטיוליי הרבים, אז אני משחזרת אותם וחוזרת לטעמים.
בוינה טיילתי לפני כעשר שנים ונהניתי למצוא שם מטבח מפואר בעיקר של מאפים.
אחד המאפים המתוקים שלהם הן לחמניות חמאה ממולאות בריבת שזיפים נ פ ל א ו ת והנה המתכון שלהן: לחמניות ריבה אוסטריות .
הלחמניות הללו אינן מתוקות והן נפלאות וטעימות. החיתוך המיוחד של הבצק לפניי האפיה תורם לא רק למראה היפהפה שלהן אלא גם לטעם הסופי.
מה
בערך 10 לחמניות בגודל בינוני:
1/2 ק״ג קמח לבן אני מעדיפה להשתמש בקמח לחם שהוא קשה יותר אבל אפשרי גם ברגיל
50 גרם חמאה רכה בחם החדר
2 כפות סוכר
1 כוס מים פושרים
1/3 כוס חלב
25 גרם שמרים טריים או כף גדושה יבשים
כפית מלח
למריחה: ביצה טרופה עם מעט מלח
איך
לקערת מיקסר לנפות קמח ולהוסיף לו סוכר.
בקערה נפרדת לערבב את הנוזלים עם השמרים עד שהם נמסים לגמרי להוסיף לקמח ולהתחיל לערבל, כך במשך כ-7-9 דקות.
להוסיף את החמאה ולהמשיך לערבל עד שהחמאה נמסה ונטמעת בבצק, להוסיף את המלח.
להשאיר את הבצק להתפחה מכוסה בניילון נצמד.
לאחר שהבצק תפח לפחות פי שתיים.
להוציא את הבצק מהקערה ולחתוך בסכין חדה ל-10 חתיכות. לגלגל כל חתיכת בצק לכדור קטן ולהניח שוב על משטח להתפחה שנייה, שוב מכוסה במגבת מטבח או ניילון.
לאחר התפחה שניה לגלגל כל לחמניה לצורה אובאלית, את הקצוות לגלגל יותר דק עד שמקבלים את השפיץ העדין של הלחמניה.
להניח את הלחמניות בתבנית עם נייר אפייה.
למרוח את הלחמניות בתערובת הביצה. חשוב למרוח לפני שחורצים את הלחמניות.
עכשיו החלק היצירתי: עם סכין חדה מאוד לחרוץ חריצים עדינים ולא עמוקים מידי על כל לחמניה להשתדל שהחריצים יהיו במרווחים קבועים.
להתפיח שוב (לא מכוסה).
לחמם תנור ל- 230 מעלות, חום גבוה מאוד, ולאפות את הלחמניות במשך כ-15 דקות, עד שהן תופחות, מזהיבות יפה והחריצים עמוקים ולבנבנים.
לצנן ולטרוף.