מרק בצל איטלקי בכיפת בצק עלים

זה המרק הכי אהוב בעולם על ביתי הגדולה.

אהובתי בכורתי.

מאז ילדותה ועד עצם היום הזה כשאני שואלת איזה מרק להכין היא אומרת: מרק בצל עם בצק עלים. בחירה שניה: מרק קובה סלק אדום.

טעם טוב יש לילדה שלי.

המרק הזה יכול לשמש כארוחה שלמה כי יש בו הכל: בשר ובצקים וירקות והוא יכול גם לשמש כמנה ראשונה (בקערית קטנה יותר).

ואם לא רוצים בשר אז פשוט משמיטים אותו ומקבלים מרק טבעוני משמח.

כל העבודה ״הקשה״ נמדדת בטיגון הבצל.

זהו.

אם לא מצננים היטב את בצק העלים ייתכן והוא ייפול קצת, אבל עדיין טעים.

מה

4-5 בצלים בינוניים קלופים ופרוסים דק

שמן זית

3-4 שיני שום קצוצות

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

כף קמח גדושה

3-4 ענפי סלרי קצוצים דק עם העלים

2 עגבניות אדומות קלופות וקצוצות דק

ציר עוף אם אין מים רותחים

200 גרם בשר כתף מעושן או פסטרמה מעושנת חתוכים לרצועות דקות

בזיליקום קצוץ דק דק

בצק עלים קר.

למריחה: ביצה טרופה וסומסום (טבעוניים מורחים מעט שמן זית מעל)

איך 

בסיר נוח מוסיפים שמן זית ואת הבצל, מעט מלח ובהרבה סבלנות מזהיבים אותו בערך 20 דקות.

מוסיפים שיני שום ואת הבשר המעושן וממשיכים לטגן עוד שתי דקות.ֿ

מוסיפים קמח ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים את העגבניות ואת הסלרי, מוסיפים את ציר העוף או המים, מפלפלים וממליחים ומבשלים את המרק כשעה על להבה נמוכה ובסיר מכוסה.

מכבים, מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ומצננים את המרק.

לפני ההגשה:

בוחרים בקערה שמתאימה לאפייה בתנור ולהגשה, חותכים בצק עלים קר בקור הקערה + 3 ס״מ שוליים.

מוזגים לקערה מרק (צונן או בחום החדר), מכסים בריבוע של  בצק העלים ומנקבים חור עם סכין (לא חובה!!!).

מורחים בביצה טרופה וסומסום ואופים כעשרים דקות בחום 200 מעלות או עד שהבצק תופח ומתעלעל.

מגישים

ומתעלפים.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מאפה יווני פילו בקר טחון

KREATOPITA זו המילה של היוונים לכל מה שהוא פילו וממולא בבשר טחון, מתובל וטעים. (בהמשך מתכון טבעוני). אפשר לגלגל אותו כמו שבלול, אפשר לאפות אותו

עוגיות סבתא מסרדיניה

השבוע גמרתי לערוך את הפוסט על סרדיניה, פוסט טיול ארוך באי המדהים הזה. לקריאת הפוסט אפשר ללחוץ כאן סרדיניה אהובתי . סרדיניה שהוא אי בים

מיי פירסט ראמן – טאן טאן ראמן

האמת היא, שאת המתכון הזה אני מעלה בשבילי. שאזכור איך מכינים אותו. למה בשבילי? כי אני מתקשה להאמין שעוקביי החביבים יכינו את הראמן הזה, שכרוך

סופלאקי עוף ואורז יווני

ככה פתאום בסוף פברואר חום כבד יורד. הניחוח של הלימונים הצהובים מסחרר אותי, הירוק העז של התרד גורם לי לבהות בו שוב ושוב. לימון ותרד

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.