קייזרשמארן – הפנקייק של הקיסר האוסטרי

אני מתריעה מראש.ֿ

יש פה מתכון לשתי מנות בערך, קטנות, אני ממליצה מראש להגדיל.

שלא תגידו שלא אמרתי.

הפנקייק של הקיסר האוסטרי טעים לא פחות – אולי יותר – מהפנקייק של טראמפ.

מה שבטוח שהוא מהיר יותר ומקצר את עבודת הכנת ארוחת הבוקר בשבתות.

הפטנט של ״קריעת״ הפנקייק עם שני מזלגות משלים את טיגון הפנקייק האוורירי המטורף הזה

והוא גם וסך לנו מראש את החיתוך לביסים.

מה

2 ביצים

1/4 כוס חלב

1/3 כוס קמח תופח או קמח רגיל עם א. אפייה

1 כף סוכר

1 כף רום (אפשר להשמיט)

קורט קטנטן של מלח

1 כף גדושה של צימוקים

20 גרם חמאה לטיגון

מחבת בינונית עם מכסה מתאים

להגשה: אבקת סוכר וריבת אוכמניות

איך 

לטרוף את כל החומרים – מלבד חמאה וצימוקים –  בזהירות ובמהירות לבלילה חלקה ללא גושים.

אם יש חשש לגושים פשוט לסנן.

לחמם מחבת על להבה בינונית בחום בינוני ולהוסיף את החמאה.

לצקת את הבלילה מעל החמאה המומסת ולפזר מיד מעל את הצימוקים.

לכסות ולטגן על להבה נמוכה כ 2 דקות בערך.

להסיר את המכסה ובעזרת שני מזלגות להפוך את הפנקייק.

להתחיל לקרוע אותו לביסים (כמו בסרטון) לעוד דקה בערך.

להסיר מהאש, להעביר לצלחת, לפדר באבקת סוכר ולהגיש עם ריבה אהובה, מייפל, דבש, שוקולד.

מה שבא.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט האורז השחור שלי

את האורז השחור הכרתי לפני 25 שנה דווקא בסיציליה. קניתי חבילה והבאתי הביתה. לא היה לי מושג איך לבשל אותו. גם לא זוכרת מה עשיתי איתו.

ספאנאקופיתה קלאסית

יש מליון גרסאות של הספנאקופיתה אבל בסופו של דבר הן כולן מכילות את התרד והגבינה. ספאנקי – תרד. אני אוהבת ומעדיפה את הסגנון הזה והוספתי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.