כפיתות (קציצות) פרגית ברוטב עגבניות מיובשות וזיתים שחורים

כל מי שעוקב אחריי יודע שאצלינו הקציצות מככבות בלי הרף.

בכל הצבעים, הירקות, סוגי הבשרים, הרטבים והטעמים.

אוהבים קציצות אנחנו תאכל׳ס.

הן קלות להכנה, טעימות, מהירות, מנצלות שאריות – למה לא?

הקציצות האלה קרו בערב אחד, תוך ״ניקוי״ צנצנות העגבניות המיובשות וצנצנת הזיתים השחורים.

לדעתי, עגבניות מיובשות וזיתים שחורים הם שילוב מטורף.

וכשהן מתבלות קציצות עוף שיש להן טעם מעודן והן סופגות את הטעמים היטב – אז זה טעים להפליא.

את הקציצות האלה אני אוהבת לטגן ולהעביר לרוטב המבעבע, ואם התחרטתי ולא באלי רוטב, אני פשוט עוצרת אחרי שלב הטיגון – והן נהדרות כמו שהן.

נהדרות כמו שהן, מטוגנות וללא רוטב.

מה

500 גרם בשר פרגיות טחון

1 כוס דחוסה של עשבי תיבול פטרוזיליה וכוסברה

2 שיני שום גדולות

1 בצל אדום קטן

מלח, פלפל

3 כפות פירורי לחםֿ או פירורי מצה

ביצה אחת

כפית גדושה אורגאנו יבש

ענף או שניים של טימין טרי

מערבבים הכל ומאחדים היטב את התערובת, רצוי לקרר חצי שעה לא הכרחי.

מרטיבים ידיים ומגלגלים קציצות עגולות ויפות.ֿ

משטחים את הקציצות שבמטבח המרוקאי נקראות ״כפיתה״.

במחבת נוחה ועל להבה בינונית מוסיפים מעט שמן לטיגון ומטגנים את הקציצות משני הצדדים.

בינתיים מכינים את הרוטב.

לרוטב

3-4 כפות שמן זית

3 שיני שום פרוסות

1 פלפל צ׳ילי טרי פרוס לטבעות

3 כפות זיתים שחורים מגולענים

2 כפות עגבניות מיובשות

מלח, פלפל

1 כוס מים

3 כפות עגבניות מרוסקות או 1 כף שטוחה של רסק עגבניות משובח

פטרוזיליה קצוצה

איך

לסיר רחב מוסיפים את שמן הזית ואת השום ומטגנים מספר שניות.

מוסיפים את העגבניות ואת התבלינים.ֿ

מוסיפים את המים מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות.

כשהקציצות מוכנות מוסיפים אותן לרוטב ודואגים לכסות את כולן ברוטב הרותח.

אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים. ֿ

מפזרים מעל את הזיתים והעגבניות המיובשות, מעט פטרוזיליה קצוצה ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כ-20 דקות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הפילאב של הסולטן

אחד המתכונים הכי אהובים והכי נצפים בבלוג הוא בורגול טורקי משגע, המתכון כאן : בורגול טורקי משגע. והוא משגע.  כמובן שאפשר להחליף את הבורגול באורז

ספאנאקופיתה קלאסית

יש מליון גרסאות של הספנאקופיתה אבל בסופו של דבר הן כולן מכילות את התרד והגבינה. ספאנקי – תרד. אני אוהבת ומעדיפה את הסגנון הזה והוספתי

פיסאלדייר המאפה של פרובאנס

מאפה מפרובאנס שמאגד בתוכו את כל השמש והטוב של חבל הארץ המשגע הזה. יש בו בצק נפלא וקראנצ׳י, יש בו תועפות של בצל מוזהב בשמן

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.