לחם קופים שאכלתי בהונגריה ומסתבר שמדובר במאפה מקומי.
אז מי היה פה קודם? האמריקאי או ההונגרי?
לא משנה.
אז מהו לחם קופים? בצק שמרים עשיר וטעים שמועשר עוד יותר בצימוקים זעירים ומתוקים, מגולגל לכדורים קטנים, נעטף בחמאה חמימה, גרגרי סוכר וקינמון והולך לאפייה עד שתופח ומשחים.
וזה פשוט נהדר.
קיבלתי אותו במסעדה מפורק לחלקים ושוחה בתוך רוטב ווניל נהדר.
טבלתי את הלחם המתוק והחם ברוטב הווניל – ועפתי.
במקום רוטב הווניל שכרוך בהכנה רבה, מצאתי פטנט:
אני מפשירה גלידת ווניל עד שהיא הופכת לרוטב ומגישה בתוכה את לחם הקופים.ֿ
תענוג.
מה
1/4 כוס מים רותחים + 3/4 כוס חלב קר מעורבבים ביחד
כף גדושה של שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
120 גרם חמאה רכה בחום החדר
ביצה בינונית אחת
חלמון אחד
מעט מלח
3+ 3/4 כוסות קמח לבן
1 כוס צימוקים מהזן הזעיר
לטבילה
1 כוס סוכר חום
120 גרם חמאה מומסת
2 כפיות קינמון
1 כוס אגוזים קצוצים (אופציונאלי)
איך
בקערת מיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים את השמרים, את הביצים ואת הסוכר מתחילים לערבל,
מוסיפים את החמאה הרכה ומוסיפים את החלב והמים לאט לאט.
הבצק מתגבש תוך כדי לישה של כ-8 דקות.
הוא דביק מעט ונצמד לדפנות.
זה בסדר גמור.
מפסיקים את הלישה – מוסיפים את הצימוקים, ערבוב או שניים ועוצרים.
בלקקן, מרית או בידיים משומנות אוספים את הבצק לכדור ומחזירים לקערה, מכסים ומתפיחים היטב.
אפשר לראות שהבצק תפוח כשהוא מכפיל את נפחו והוא רך ואוורירי.
בינתיים מערבבים את חומרי הטבילה בצד ומניחים.
לאחר שהבצק תפח דיו, תולשים חתיכות בצק בגודל של אגוז מלך ומגלגלים לכדורים קטנים – מניחים בצד.
לאחר שכל הכדורים מוכנים ויפים, טובלים כל אחד מהם בחמאה המומסת, ואחר כך בתערובת הסוכר והאגוזים.
מניחים בתבנית עמוקה יחסית – אני השתמשתי בתבנית קוגלהוף אפשר כל תבנית עם דפנות גבוהות – ומכסים עד שהבצק תופח שוב.
מחממים את התנור ל – 180 ואופים את הלחם במשך כ- 40-50 דקות.
אם פני הלחם השחימו ונותר זמן אפייה, אני ממליצה לכסות מעל עם נייר כסף (לא להדק רק להניח).
נהדר.